Ikväll går dubbel på min hemmabana Åby, vi får se två intressanta lopp där jag går ut och chansspikar en 4% i inledningen. I avslutningen fyller jag på med lite hästar men har en solklar första häst. Häng med!

DD-1 (1640m auto)

DD-inledningen bjuder på ett snabblopp och vi har en solklar favorit i 3 Blue Motion. Han har inte startat på två månader och är inte helt säker på benen, han är snabb ut och han får till det och det skall vara en bra chans egentligen men jag är tveksam på honom och kusken. Jag har istället hittat ett riktigt roligt drag i loppet som inte kommer göra bort sig. Hästen jag snackar om är 5 Proud Victory Rose, han är också väldigt ojämn men har kapaciteten att vinna här. Han är för lite spelad tycker jag och därför vill jag chansa med honom, han var ute på V75 senast och satt fast. Han är ingen raket från start utan får hoppas på lite tempo där fram, skulle han få rätt resa då kan han avsluta. Jag testar och chansspika!

DD-2 (2640m volt)

DD-avslutningen bjuder på ett lurigt långlopp där jag tror Peter Untersteiner och 9 XLNT Conways Class har en bra chans att vinna. Peters hästar var riktigt bra igår kväll och han själv är inne på att hästarna är riktigt på gång. Tipsettan har varit ute i tuffa gäng på sistone och nu när det blir lite enklare då tror jag på bra chans och han ska räknas väldigt tidigt. Favoriten 15 Paparazzi M är en riktigt rejäl häst som också varit ute i tuffare gäng, ikväll är läget chansartat men skulle det lösa sig så är han med långt fram. 2 Let It Happen har fått två lopp i kroppen efter ett långt uppehåll och har en hög grundkapacitet, skulle han få ledningen kan han leda väldigt väldigt länge. Den som kommer utmana om ledningen är 6 Holy Heart som fått ett bra utgångsläge med springspår och jag tror Claes siktar på ledningen. Det som talar emot är att han endast gått ett kvallopp efter vila. Plockar med två skrällar också och det är 12 Bergshults Leffe som kommer plocka ner många om han får loppet och 14 Trans Atlantic som man plockar skorna på och Björn Goop upp, väldigt intressant!

DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5 Proud Victory Rose

DD-2: 2,6,9,12,14,15

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Proud Victory Rose

DD-2: 9 XLNT Conways Class

Lycka till! /MLipovac