Åby står som värd för kvällens dubbel och vi får se en intressant omgång. Vädret är inte det bästa här i Göteborg och vi får barfotaförbud idag. Häng med!

DD-1

Inledningen bjuder på ett väldigt öppet lopp där jag väljer att plocka med ett par hästar. Tipset går till 2 Bicc’s Honeybee som vid segern senast såg bra ut, hon fick gå utvändigt ledaren sista fem hundra och kopplade sedan grepp om denna och vann säkert. Idag sätter sig Björn Goop i sulkyn och det gör det hela ännu intressantare, utgångsläget är det inget fel på heller. 7 Thengill är kanske loppets bästa häst, han har hög kapacitet och ska räknas tidigt. Han galopperade senast men brukar inte vara osäker annars, jag hade rankat han etta om läget inte varit så långt ut. Tror han är med i segerstriden med minsta klaff. 12 Paleo Pride är en häst som jag tror på, han var bra på Bjerke senast och har formen på gång. Läget idag drar ju ner chanserna men vill varna för honom då jag tror han kommer få en bra resa och avsluta bra. 10 Erica Hall har ju inte det snyggaste resultatraden men jag tycker hon är bättre än så. Hennes senaste seger tog hon från ledningen men idag blir det inte någon ledningen får bakspåret. Jag vill ändå ta med henne då hon kan få ett bra lopp i ryggar och då går ingen säker på upploppet. Sista strecket ger jag 9 Passion Flame som jag tror kommer smyga med i rygg på ledaren och använda open stretchen. Han ska passas för hans spurt kan bita väldigt bra i slutet.

DD-2

I avslutningen får vi se ett fint lopp där jag tror 3 Callum tar revansch på sig själv genom att ta hem detta. Senast förlorade han som storfavorit mot en konkurent som kom långt ut i banan. Veijo håller honom väldigt högt och jag tror chansen att han vinner är vädligt stor. Man kommer ändra lite i huvudlaget idag och jag tror inte Veijo missar idag igen. Spik!

DD-förslag: 5 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2,7,9,10,12

DD-2: 3 Callum

Lycka till! /MLipovac