Både Jairo och Google Håleryd var kanonfina igår och därmed gick DD-förslaget in. 7 gånger pengarna är dock inget att skryta med… Kvällens tävlingar avgörs på min hemmabana Åby och det är två bra lopp vi bjuds på. Jag tror på klart högre odds ikväll och ett tungt favoritfall i DD-1…

 

DD-1, 2140a:

7 Thaitec blir jättefavorit efter uppvisningen på V75 senast. Han är dock inte att lita på och ikväll tror jag det blir galopp för honom. Jag har istället en mycket spelvärd spik med lopp i kroppen. Det är 10 Che Guevara som gjorde debut för Flemming Jensen senast och gick riktigt vasst sista 600 då. Han behövde det loppet i kroppen och lär vara kraftigt förbättrad ikväll. Jag tror att Flemming använder sig av samma taktik igen, dvs en avslutning i raketfart, och ikväll tror jag man hinner fram till seger. Spik!

Rank: 10-2-7-1-12-9-3-4-5-8-11-6

 

DD-2, Stolopp, 1640a:

9 Karate Kate fick en minst sagt strulig resa senast och fick aldrig riktigt chansen. Struken för feber efter det men ska inte ha tappat så mycket. Bättre distans ikväll och hon lär få en fin resa här. Kan avsluta riktigt vasst och är ett givet segerbud. 3 Easy To Win satt fast med lite sparat senast och såg fin ut. Formen är bättre än raden och distansen ikväll är den klart bästa för henne. Laddas iväg från start för att söka rygg på ledaren och få chansen via open stretch. Kan avsluta sylvasst och jag tror hon har en riktigt bra skrällchans ikväll. 1 Kirin De Zeun var smällfin vid spetssegern senast och verkar trivas bra på sin nya hemmabana. Hon är snabb ut och håller man ledningen kan det hålla hela vägen.

Rank: 9-3-1-2-11-5-6-12-4-10-7

 

DD-systemet:

DD-1: 10 Che Guevara

DD-2: 9 Karate Kate, 3 Easy To Win, 1 Kirin De Zeun

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!