En nattsvart DD-vecka är på väg att ta slut. Det är ju så, att när det är favoriter till höger och vänster, då är jag borta. Men nu är det slut på favoritdubblarna! Åtminstone idag när V75 och DD avgörs på Åby. Jag lirar lite annorlunda idag med ett gäng kombinationer, men eftersom jag plockar bort favoriterna helt kan jag kosta på mig det. Det är inga lätta lopp vi har framför oss ikväll…

 

DD-1, Bronsdivisionen, 1640a:

1 Scellino Luis är favorit och han är en häst jag gillar i normala fall. Men, nu har han innerspår och dessutom är väl formen inte den allra bästa? Han kan inte öppna från start och riskerar att sitta fast invändigt och jag lämnar honom utanför alla kuponger idag. Andrahandsfavoriten 7 Only One Winner var blek senast och borde ha vunnit, där har nog toppformen passerat. Missgynnas dessutom kraftigt av skotvånget. Bort med honom också! Vad streckar jag då? Jo, tipsetta blir 5 Send In The Clowns som gjorde comeback efter lång frånvaro senast och behövde det loppet. Han är väldigt startsnabb och han kommer sikta på rygg ledaren då han är vassast på speed via open stretch. Jag tror han får den resan och då är han livsfarlig! Jag garderar dock med 4 Odin Töll som har siktat på detta loppet en längre tid. Även han är snabb ut och jag tror han sitter i ledningen. Kan mycket väl hålla undan därifrån. Sista strecket går till det norska stallskriket 2 Bruno Di Quattro. Han är i bra form och har en sylvass avslutning. Han kan dock inte öppna och riskerar hamna långt bak i fältet. Löser det sig någorlunda för honom kan han blåsa ner alla till slut.

Rank: 5-4-2-3-9-1-7-6-8-11-12-10

 

DD-2, Silverdivisionen, 2640a:

Omgångens klart svåraste lopp och på V75 streckar jag alla. Det kan jag dock inte göra på DD, så då får det stanna vid tre streck även här. Båda favoriterna, 3 Ni Talar Bra Latin och 5 Bar Plombier missgynnas av skor och jag är inne på att de får svårt att vinna, även om de får fina resor. Tipsettan går till 2 Poker Kronos som såg fin ut i comebacken senast. det var visserligen ett enklare gäng då, men intrycket var bra. Han trivs på distansen och läget är bra. Får en fin resa och är med i segerstriden. 1 Calvin Borel är i absolut toppform och med alla andra spår än just spår 1 hade jag nog spikat honom idag. Nu har han dock spår 1 och det kan bli en fälla för honom, då han kan slå ihop och galoppera. Går han felfritt – ja, då krossar han det här gänget. Sista strecket går till den ständige outsidern 8 Huge Star. Han trivs över distansen, gynnas av strykningen och han har en ruskigt vass avslutning. Skor har han tävlat bra med tidigare, så det ska inte vara något bekymmer. Han kan faktiskt spurta ner alla över upploppet.

Rank: 2-1-8-11-3-5-6-9-12-4-10

 

DD-systemet:

DD-1: 5 Send In The Clowns, 4 Odin Töll, 2 Bruno Di Quattro

DD-2: 2 Poker Kronos, 1 Calvin Borel, 8 Huge Star

9 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 18.20

 

Lycka till!