Treasure Kronos avgjorde spetsstriden på två steg, men det gick lite för fort in i första kurvan och det blev galopp. Kom tillbaka på ett strålande sätt och blev fyra till slut och hade nog vunnit plättlätt felfri. Torsdagens kvällsdramatik utspelas på Åby. Vi har en jättefavorit i första DD-avdelningen som jag tror kan få det riktigt jobbigt ikväll, samt en hypersnabb spik i andra. Ja, jag tror det blir ett bra odds ikväll!

 

DD-1, Stolopp, 1640a:

3 Marta Chip är jättefavorit här och det är en tacksam sådan. Visst, hon har imponerat vid segrarna, formen är bra och även läget då hon kan öppna bra, men jag tror hon får bekänna färg rejält ikväll. Skulle hon ta sig till ledningen får hon det hett om öronen och jag tror inte hon vinner detta. Jag chansar bort henne och streckar tre andra istället. Tipsettan går till 10 Hope Bo som har hittat toppformen. Hon avslutade bra via open stretch senast och gick helt ok från ledningen gången innan. Jag tror det blir bra tempo här och då kan hennes vassa avslutning bita bra över upploppet. 8 Regina Degli Dei fick en invändig resa senast men var heller inte som bäst för dagen. Har fått repa mod ett tag och får nu Björn Goop i vagnen, vilket är ett stort plus. Hon är väldigt startsnabb och gynnas av den invändiga strykningen och om Björn laddar från start ser jag det inte som otroligt att hon hittar till spets. Det är dock inget måste då hon går bakifrån också och är formen tillbaka är hon med i segerstriden. Sista strecket går till 11 New Star Power som var riktigt blek senast i Norge och var knappast frisk den dagen. Hon har kapacitet för att kunna runda det här gänget och kan avsluta riktigt vasst. Inte helt golvad, som jag ser det.

Rank: 10-8-11-3-5-6-2-9-12-4-1

 

DD-2, 1640a:

Även här lär det gå undan från start, men min spetsfavorit är ändå favoriten 2 Handsome Knight. Men det lär bli ett hårt tempo första 5-600 och det kommer sätta sina spår till slut. Där bakom liftar min spik 3 Need For Speed med och avgör med sin sylvassa spurt. Så såg det ut när jag körde loppet i lekhörnan för en stund sen och jag tror på det scenariot. Need For Speed var bra senast då han trots dödens sista varvet bara gick undan över upploppet till en busenkel seger. Såg ut som en dröm och han är i bra form. Han är otroligt speedig och Jörgen har vunnit lopp med honom förut. Jag tror som sagt att han blåser ner de andra till slut.

Rank: 3-2-6-4-7-9-1-10-8-5

 

DD-systemet:

DD-1: 10 Hope Bo, 8 Regina Degli Dei, 11 New Star Power

DD-2: 3 Need For Speed

3 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!