Dundersuccé igår då DD satt till finfina 214 gånger degen! Spicy A satte dit nosen först efter en fin styrning av kusken Dennis Spangenberg och succén var total. Kul att leverera direkt! Det lär knappast bli något sådant odds idag, men likväl har jag en fin spik att bjuda på. Nu åker vi!

 

DD-1, Mälardalscupen, försök, stolopp, 2140a:

3 Helga Palema flög till ledningen senast och vann sen enkelt på ett behagligt sätt. Hon är i bra form, väldigt startsnabb och jag tror hon tar hand om ledningen direkt här också. Blir svårslagen därifrån och jag tror på en klassisk spets och slut här, trots att det är tuffare emot nu. Spik!

Rank: 3, 2, 10, 13, 12, 14, 15, 9, 6, 5, 11, 1, 4, 7, 8

 

DD-2, Breeders’ Crown, final, 4-åriga hingstar/valacker, 2140a:

5 Nuncio åkte oväntat dit som sedvanlig storfavorit senast. Han var inte lika fin i aktionen och var väl ca 60-70 meter sämre än vanligt. Är han i normal författning igen vinner han detta enkelt, men efter den senaste insatsen måste jag gardera. 1 Buzz Mearas är i kanonform och vann lätt från ledningen senast. Enormt startsnabb och tar ledningen här. Kanske att det håller hela vägen? 3 Volstead gör sällan mer än han måste, men han var bra senast och såg fin ut. Har ett huvud av guld och vet var mållinjen ligger. Kan få en fin resa här och är med i segerstriden. 6 Sorbet öppnade bättre än nånsin senast och fick rygg på Nuncio. Kunde inte utmana till slut, men var lite sliten då efter Europaderbyt veckan före. Nu har han varit hemma i två veckor och tränar mycket bra. Gör ett kanonlopp igen och är ett givet streck. 2 Owen Face flög fram sista 150 senast och snuvade Nuncio på segern. Siktar på ett liknande scenario igen och det kanske kan gå en gång till?

Rank: 5, 1, 3, 6, 2, 4, 9, 10, 12, 11, 7, 8

 

DD-systemet:

DD-1: 3 Helga Palema

DD-2: 5 Nuncio, 1 Buzz Mearas, 3 Volstead, 6 Sorbet, 2 Owen Face

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 16.24

 

Lycka till!