Gårdagens DD-spik Love Lini gjorde ett bra lopp och vann knappt, men vad hjälpte det när jag missade i andra? Tur det kommer nya lopp! Lördagens DD körs på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna och jag har en riktig kanonspik i DD-2. Nu är det dags att ta betalt!

 

DD-1, Bronsdivisionen, 1640a:

9 Johan Roc var urtapper senast och var den moraliska vinnaren. Gick i dödens sista 900, slaktade ledaren men åkte dit mot en smygkörd kort före mål. Kan få en snabb revansch här. 5 Stay Alert såg fin ut som trea senast och han är i bra form. Kan öppna bra och hittar han till spets kan det hålla hela vägen. 7 Only One Winner är förmodligen bästa hästen i fältet, men han galopperade direkt i starten senast och såg inte helt hundra ut. Kanske att det var innerspåret som ställde till det, men han ska garderas idag. 11 Ski To The Max har hittat toppformen och ser mycket fin ut för dagen. Läget är vad det är, men Örjan kan ju hitta de mest knepiga vägarna till seger och han klan göra det igen. 1 Even’s First Boy sladdade rejält i kön senast men gick vansinnigt fort till slut i skymundan och såg bra ut. Minusläge nu då han inte kan öppna, dessutom är distansen för kort. Men skulle han ha en bra dag kan han överraska alla här och han kan ju avsluta rykande.

Rank: 9, 5, 7, 11, 1, 6, 12, 4, 3, 10, 8, 2

 

DD-2, Klass 1, 2140a:

7 Spicy A var snurrig i huvudet efter allt voltande senast och galopperade kort efter start. Tappade allt vad position heter och hamnade sist. Gick ruskigt bra sista 300 i skymundan och såg mycket fin ut. Det här är en riktigt bra häst och jag tror han brottar ner alla sista 600, då han kan avsluta mycket vasst. Spikas på allt idag!

Rank: 7, 12, 9, 10, 11, 6, 1, 8, 4, 5, 3, 2

 

DD-systemet:

DD-1: 9 Johan Roc, 5 Stay Alert, 7 Only One Winner, 11 Ski To The Max, 1 Even’s First Boy

DD-2: 7 Spicy A

 

5 rader x valfri insats

 

Lycka till!