Gårdagens DD-spik Helga Palema fick inte vara ifred i ledningen och speedrycket med 600 kvar kostade henne segern. Gjorde ett bra lopp ändå, men det var en sur och dyr andraplats. Ny vecka och måndagens anhalt är Bollnäs. Vi får se ett fyraåringslopp och ett treåringslopp på DD. Gissa var jag har spiken?

 

DD-1, Fyraåringslopp, 2140a:

3 Eliax hängde med bra bakom Global Racecourse senast och såg fin ut. Är i bra form och har ett passande läge här då han kan öppna bra. Vill man så tar man nog ledningen här och därifrån är mycket vunnet. 1 Benji Dana gick iväg i tredjespår redan efter 400 meter senast och landade utanpå ledaren ett halvvarv senare. Gick förbi denne över upploppet och stod för en riktigt bra insats, även om det var ett billigt gäng. Kan få en fin resa här och med fritt i tid kan han blanda sig i striden. Favoriten 11 Sugar Daddy hade tur som en tok senast. Satt i rygg på ledaren och fick fritt först med 75 meter kvar, mejslade sig ut och sköt till sylvasst och vann med nästan en längd. Lurigt läge här då det kan strula, men är given i segerstriden ändå. 9 Roxy LN blev ett jätteskrik senast på V75. Släppte ledningen efter 800 meter och fick en fin resa, fram till 700 kvar då hon snubblade i galopp. Har kapacitet som räcker långt här och är inte helt golvad. 2 Hagentoy är en riktigt bra häst som gör comeback efter skada. Han har hög kapacitet, men det kanske är för mycket begärt att tro att han ska vinna direkt? Jag vågar dock inte plocka bort honom…

Rank: 3-1-11-9-2-5-10-4-12-8-7-6

 

DD-2, Norrländskt treårsmästerskap, 2140a:

11 Romeus inledde karriären på bästa tänkbara sätt, men sedan senaste segern i mitten av maj har det bara strulat. Gjorde comeback senast i Breeders’ Crown-semifinalen men fick då punktering efter 700 meter, vilket var förklaringen till den bleka insatsen. Hästen är mycket bättre än han visat på slutet och Stall Zet är i bra form för dagen. Jag tror och hoppas att Romeus får visa sig från sin bästa sida idag och rundar det här fältet utan problem. Spik!

Rank: 11-10-3-9-6-1-7-2-4-8-5

 

DD-systemet:

DD-1: 3 Eliax, 1 Benji Dana, 11 Sugar Daddy, 9 Roxy LN, 2 Hagentoy

DD-2: 11 Romeus

5 rader x valfri insats

 

Spelstopp kl 20.53

 

Lycka till!