Play Off-matchen i Davis Cup by BNP Paribas mellan Sverige och Rumänien den 18-20 september kommer att spelas inomhus på hardcourt i Idrottens Hus i Helsingborg. Senast Sverige spelade Davis Cup i Helsingborg var i februari 2003 då Brasilien besegrades med 3-2. Biljetterna till höstens match släpps i mitten av augusti och kommer att säljas på ticnet.se.

-”Det ska bli riktigt kul med Davis Cup i Helsingborg igen. Speciellt nu när det har gått så bra för våra svenska spelare”, säger Renée Mohlkert, näringslivsdirektör i Helsingborgs Stad.

-”Vi har sedan flera år ett avtal med Svenska Tennisförbundet som ger oss möjlighet att få arrangera Davis Cup. Ytterligare ett stort och spännande idrottsevenemang till Helsingborg alltså. Vilket år det blir med bl.a U21 som vi jobbar för fullt med just nu, Eskilscupen och många fler.”

-”Vi hoppas på ett stort publikstöd i Helsingborg inte minst med tanke på den senaste tidens framgångar för både Robin Söderling och hemmaspelaren Daniel Berta”, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

Vinnaren av matchen återtar sin plats i Elitdivisionen, World Group, 2010. Sverige spelar kval efter att ha förlorat mot Israel i första omgången av högsta divisionen i mars. Rumänien kommer också från World Group och föll mot Ryssland i den första omgången.

Rumäniens bästa spelare heter Victor Hanescu, 31:a i världen. Tvåan Victor Crivoui är numera också en topp 100-spelare efter ett lyckat resultat på Roland Garros. Dessutom verkar det som om deras nestor, Andrei Pavel, är på väg tillbaka. I dubbelmatchen mot Ryssland skrällde dubbelparet Crivoi/Tecau, så det är ingen lätt munsbit Sverige har att möta. Trots framgångarna på senaste tiden.