David Williams har tagit hem segern i det åttonde World Poker Tour Championship Eventet, efter att ha utmanövrerat ett stjärnspäckat finalbord på Bellagio hotel and casino. Mannen från Texas, som kom tvåa efter Greg Raymer i 2004 World Series of Poker Main Event, besegrade Eric “basebaldy” Baldwin i heads-up och kammade hem förstapriset på $1 530 537.

Finalbodet gnistrade av stjärnor från pokervärlden, såsom David Benyamine, Phil Hellmuth, Faraz Jaka och Scotty Nguyen. Nguyen tvingades utstå ett hemskt bad beat när han gick all-in på turnen. Nguyen hade höjt pre-flop med åttor på hand, varpå David Benyamine synade med tior och fick triss på floppen. Turnen gav Nguyen triss i åttor vilket innebar slutet för ”Pokerprinsen” som landade på en åttonde plats och erhöll $105 823.

Mästaren av PartyPoker Premier League klarade sig lite bättre och slutade på en fjärde plats, vilket gav honom $329 228. Benyamine öppnade handen genom att gå all in med ca 16 blinds när han hade Dam, knäckt i samma färg på handen men synades av Shawn Buchanan som satt med A5, vilket räckte för att slå ut Benyamine. Nästa person att åka ut var Buchanan som gick all-in med par i damer mot Williams par i nior. Williams lyckades få triss i nior på floppen, vilket bevisar att även toppspelare behöver lite tur på sin väg mot en turneringstitel.

Att ta över Buchanans hög gav Williams ett markerövertag på 3,5 mot 1 mot Baldwin, vilket han inte var sen att dra nytta av. Heads-up duellen pågick i cirka 40 händelselösa minuter, innan markerna flyttades in till mitten med Baldwin hållandes ess och fem av samma färg. Efter en stunds betänketid synade Williams med tvåor på hand, varpå ett ess dök upp på floppen. Fru Fortuna var dock helt klart på 29-åringens sida eftersom en tvåa dök upp på turnen och gav William hans första WPT titel.
Baldwin, som utsågs till CardPlayer of the Year 2009, fick inte smaka segerns sötma i WPT, men tröstpriset på drygt $1 miljon kan nog att mildra smärtan. David Williams lyfte i och med segern sin totala intäkt från turneringar till $7.9 miljoner.

Shawn Buchanans tredjeplats innebär att Faraz Jaka har säkrat titeln som WPT Player or the Year title. Jaka har inte lyckats vinna något World Poker Tour event i år, men hamnade på pengaplats inte mindre än fem gånger inklusive två finalbord.

Schemat för nästa säsong av World Poker Tour har ännu inte spikats, men WPT Grand Prix de Paris kommer att starta den 8 maj på Aviation Club de France i Paris.