Oddset dkFantasy sports, det vill säga spel i form av till exempel managerspel, har funnits länge, men intresset har ökat kraftigt på senare tid. Det är fler och fler spelare som upptäcker tjusningen med att tävla med sin kunskap mot andra spelare i managerspel och ”tippningsspel” för att nå ära och berömmelse (och eventuellt kamma hem premier av olika slag).

Svenska Spel har gjort nedslag i fantasy sports-världen ett par gånger genom åren, men man har inte alls varit lika aktiva som den danska motsvarigheten Danske Spil. Danske Spil har faktiskt under lite över tre år erbjudit sina spelare möjligheten att sätta ihop lag i olika sporter för att tävla mot varandra om klart skapliga priser. I skrivande stund finns löpande managerspel inom både fotboll, cykling, Formel 1 och golf.

Nu har vi nåtts av nyheten att Danske Spil har gjort en lite större satsning på att stärka sin position inom fantasy sports. Man har nämligen förvärvat 60% av aktierna i bolaget Swush ApS, som är det bolag som levererar fantasy sports-spelen.

Om Swush

Swush startade redan år 2000, då i ganska så blygsam skala, men genom åren har man sedan tagit större och större marknadsandelar. I dagsläget är Swush den största aktören inom managerspel och fantasy sports i vår del av Europa. Man har bland annat avtal med exempelvis MTG Viasat, Eurosport och danska Ekstra Bladet. Swush har också en stark närvaro i Sverige i och med att man levererar de managerspel som Aftonbladet marknadsför (SHL, Premier League, med flera).