North American Poker Tour är nu tillbaka för att hålla sitt andra event och den här gången är det Mohegan Sun i Connecticut som får besök av över 700 pokerspelare – att sugna på att ta hem de $750 000 som ligger och väntar på förstapristagaren.

Samtidigt som flera mer väletablerade pokerturneringar har problem att locka deltagare och hävdar att lågkonjunkturen sätter käppar i hjulen för dem lyckas alltså uppstickaren North American Poker Tour få över 700 spelare till borden i Connecticut, och till det första eventet – som hölls på Venetian i Las Vegas – kom hela 872 spelare.

Av de 716 spelare som påbörjade turneringen på Mohegan Sun fanns 464 kvar vi borden när första speldagen nådde sitt slut. Den som kommer att anlända till dag två med flest marker är David Williams, mannen som kom tvåa i 2004 års WSOP Main Event. Han sitter för närvarande med 230 900 i marker, följd av Vanessa Selbst med 214 200 och Lars Bonding med 177 100. Selbst har ett WSOP armband på sitt CV, och när hon inte spelar poker studerar hon juridik vid Yale. Bonding är en dansk spelare bosatt i Fairfax, USA, vars största enskilda turneringsvinst består av de $317 625 han tog hem genom att placera sig tvåa i 36th Annual World Series of Poker Event #24 år 2005.

Bland de kvarvarande 464 spelarena hittar vi även välkända namn som James Akenhead, Cliff “JohnnyBax” Josephy, Eric Froehlich, Vanessa Ruousso, Phil Ivey, Daniel Negreanu, Kathy Liebert and Paul Wasicka.

NAPT Mohegan Sun kommer att pågå i sammanlagt fem dagar och är tänkt att avslutas under natten mellan söndag och måndag.