Daniel Negreanu har nu i sin blogg förklarat varför han inte spelar i Epic Poker League (EPL), och det är av samma anledning som han valde att avstå från World Team Poker – han tror inte på att det kommer att bli framgångsrikt.

”Jag är alltid varsam med vad jag kopplar mitt namn och mitt ansikte till, och efter att ha granskat ”affärsplanen” tror jag inte på att ligan kan bli framgångsrik. Jag kan förstås ha fel…men det har jag inte,” skriver Negreanu i sin blogg på FullContactPoker.com.

Enligt Negreanu är ligan beroende av att få igång en sajt för nätspel som tillåter spelare från USA.

”Så, som jag sa tidigare, alla som är inblandade bakom scenen är helt och hållet medvetna om att ligan är beroende av att skapa ett varumärke i förhoppning om att ge sig in på marknaden i USA med en nätpokersajt. Det är affärsplanen. Det bästa som någonsin hänt EPL var Black Friday. Om Black Friday inte hade inträffat hade inte ens det första eventet fått luft under vingarna.”

Negreanu tar också upp hur svårt det varit för ligan att locka till sig sponsorer för tv-programmen, och spår att det kommer att bli besvärligt för ligan att få tevepubliken att bry sig om spelarnas bakgrundshistorier.

”Det finns bara ett begränsat antal ‘jag hoppade av college för jag tjänade mer pengar på att spela 24 bord online’-historier att berätta. Det finns absolut en del riktigt bra och riktigt intressanta unga spelare i pokervärlden som publiken kommer att lockas av, men de är undantag och inte normalfallet,” skriver Negreanu. ”Folket på TwoPlusTwo skulle mycket väl kunna älska att se ett bord fyllt av de nätproffs de avgudar, men de breda folklagren vill se Sammy Farha bluffa Phil Hellmuth så att Hellmuth får ett utbrott!”