dan glimneDen svenske pokerprofilen Dan Glimne meddelade i ett blogginlägg under gårdagen att han avslutar samarbetet med Aftonbladet och därmed sin blogg.

Dan Glimne som också bloggat hos Unibet och även vädrar sina åsikter i en panel i Poker Magazine skriver att han från och med nu endast kommer uttala sig kring poker via sitt Twitter-konto. Glimne är en av de mer kunniga inom ämnet i Sverige och får också betraktas som någon med mycket integritet. Hans nyanserade inlägg var en behövlig kontrast mot de annars sensationella artiklarna som publiceras på Aftonbladets pokerdel.

Enligt Glimne var det hans egen idé att sluta med bloggen och han anger som skäl: ”jag fyller snart 69 år …  Det är helt enkelt en ålderslevel i livet då var och en av oss bör stanna upp och reflektera över vad man åstadkommit dittills, och vad man vill prioritera i fortsättningen.”

Vad som ingår i framtidsplanerna för Glimne är att fortsätta uppfinna sällskapsspel (för många pokerspelare är det kanske inte välkänt att Glimne ligger bakom många brädspel) samt skriva ett par ytterligare böcker. Han skriver att han dock inte helt tänkt sluta poker utan då och då – men i förmodad mindre utsträckning än innan – kommer dyka upp på pokerturneringar.