På söndag körs Oslo Grand Prix på Bjerke och av de tio hästar som deltar kommer minst sex stycken att delta i Elitloppet två veckor senare. Oslo Grand Prix körs över 2 100 meter (auto) och förstapriset uppgår till drygt 1,7 miljoner svenska kronor.

Det är en fullmatat V75-vecka vi befinner oss i. I torsdags kördes Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal på Åby, och på lördag blir det Svensk Travsports Guldtäcke som ska delas ut till bästa kallblod på Dannero. Därefter riktar vi ögonen mot vårt grannland i väst där Olso Grand Prix körs på söndagen.

Totalt blir det 14 lopp på Bjerke på söndag och V75 körs som lopp 4-7 och 9-11. Själva Oslo Grand Prix är V75-6. V4 körs som lopp 2-5 och V5 körs som lopp 9-13. Första start under söndagen är traditionsenligt klockan 14:30 och hos ATG går det att spela Vinnare, Plats, Tvilling och Trio på samtliga lopp.

Totalt kommer 30 svensktränade hästar att delta i söndagens V75 i Norge, inklusive fjolårets Oslo Grand Prix-vinnare Arch Madness. Förra året kördes han av Björn Goop, men i år blir det istället Trond Smedshammer som sitter i sulkyn. Björn Goop kommer dock även han att vara på plats, men bakom egentränade Quarcio du Chene.

Deltagare i Oslo Grand Prix maj 2012

StartnummerHästKusk
1Roxane GriffEric Raffin
2Yarrah BokoKai Johansen
3Quarcio du CheneBjörn Goop
4TimokoRichard Westerink
5Arch MadnessTrond Smedshammer
6Commander CroweChristophe Martens
7Viking FrecelVidar Hop
8Windsong GeantRichard Zeron
9Beanie M.M.Johnny Takter
10Joke FaceLutfi Kolgjini

Söndagens TV-sändningar

12.00-14.00, TV4 Sport, Lunchtravet Direkt
14.00-17.45, TV4 Sport, V75 Direkt
18.00-19.00, TV4, Vinnare V75

ATG Live sänder från klockan 12.00 (Bjerke, Täby Galopp, Visby).

Elitloppet

Tio hästar har bjudits in till Elitloppet, och av dessa kommer sex att visa upp sin form i Oslo Grand Prix på söndag: Commander Crow (Sverige), Beanie M.M. (Sverige), Yarrah Boko (Norge), Arch Madness (USA), Timoko (Frankrike) och Windsong Geant (Kanada).

De övriga fyra hästar som bjudits in till Elitloppet är Sanity och Iceland från Sverige, Rapide Lebel från Frankrike och Mack Grace S.M. från Italien.

Ytterligare sex hästar kommer att bjudas in, men vilka det blir är ännu inte bestämt.