Capture

Storpublik väntas när finalen i Svenska cupen ska avgöras i eftermiddag. Blir det uppstickarna Östersund eller 2015 års Allsvenska segrare IFK Norrköping som får lyfta bucklan? Svaret får vi i eftermiddag, här ger vi dig förutsättningarna inför matchen. 

Ska IFK Norrköping ta revansch?

I Allsvenskans senaste omgång möttes lagen uppe i Östersund. Matchen slutade med seger 1-0 för Östersund, och faktum är att IFK Norrköping aldrig riktigt var nära att kvittera. Nu har de chansen att ta revansch, men då krävs det betydligt bättre spel från alla håll och kanter.

Skadeläget ser dock ganska dystert ut för ”Peking”, förutom långtidsskadorna har de även David Moberg Karlsson och Jon Gudni Fjoluson borta. Det betyder att Jens Gustavsson tvingas laborera om lite, troligtvis kommer Markus Falk-Olander gå in istället för Fjoluson.

IFK Norrköping får dock klara sig utan Peking Fanz som valt att bojkotta matchen på grund av den märkliga avsparkstiden 16.00.

Östersund kan ta sin första titel

Östersund är en relativt ny klubb i allsvenska sammanhang och de har aldrig tidigare vunnit en titel. Nu har man dock en guldchans att göra det. Faktum är att de står som knappa favoriter i dagens match, och det är ganska rimligt om man ser till förutsättningarna. De har inga skador som stör, de vann senast mot Norrköping och de är riktigt starka hemma på Jämtkraft Arenas torra konstgräs.

Vi kan räkna med att Östersund i vanlig ordning öser på framåt, där Saman Ghoddos, Ken Sema och Hosam Aiesh blir viktiga nycklar.

Avspark är 16:00 på Jämkraft Arena och matchen sänds på Tv12/Cmore

Bethard har just nu Östersund till 2.10 i odds och Norrköping till 3.40. Registrera dig nu och få en grym bonus att spela med!

Capture