För första gången någonsin är det möjligt för den pokerspelande allmänheten att nominera kandidater till Women in Poker Hall of Fame. Tidigare har det bara varit medlemmar som kunnat nominera, men nu är det alltså möjligt för alla med tillgång till internet att skicka in förslag på lämpliga namn från pokervärlden. Redan förra året ändrade Poker Hall of Fame sina regler och lät allmänheten nominera, och Women in Poker Hall of Fame väljer nu att göra det samma.

För den som vill nominera gäller det att bege sig till http://www.womenspokerhalloffame.com/nomination.php och där ange sitt namn, e-postadress och upp till tre kandidater.

Det är möjligt att nominera fram till den 30 april. Elva dagar senare kommer den slutliga kandidatlistan att anges.

Förra året lät Poker Hall of Fame allmänheten nominera kandidater, varpå en lista över nio spelare sammanställdes och en panel bestående av företrädare från mediavärlden avgjorde vem eller vilka av de nio som gjort sig förtjänta av en plats i Poker Hall of Fame Class of 2009. Women in Poker Hall of Fame väljer dock att ta det hela ett steg längre och bjuder in allmänheten till att inte bara nominera utan även rösta på vilka som ska föräras en plats. Allmänhetens röster kommer att stå för 50% av det slutliga beslutet medan makten över den andra halvan ligger hos organisationens medlemmar samt de kvinnor som redan upptagits i Women in Poker Hall of Fame.

För att kunna upptas i Women of Poker Hall of Fame Class of 2010 måste man, enligt det pressmeddelande som nyligen skickades ut av organisationen, ha varit aktiv pokerspelare i minst 15 år samt ”på något signifikant vis ha bidragit till pokervärlden”. Enligt pressmeddelandet kan det till exempel handla om att ha vunnit viktiga pokerturneringar eller på något annat vis ha bidragit till pokervärlden. Dessutom måste kandidaten ”vara för kvinnor i pokervärlden. Hon behöver inte spela i damtävlingar, men hon måste stödja dem”.

”Nomineringsprocessen är viktig och vi känner att det finns kvinnor där ute som uppfyller kraven och förtjänar det här. Vi välkomnar allmänheten att hjälpa oss samla ihop passande kandidater för detta års omröstning,” förklarade styrelsemedlemmen Karina Jett i pressmeddelandet.

Women in Poker Hall of Fame Class of 2010 galan kommer att äga rum den 3 september på Golden Nugget i Las Vegas med Jan Fisher som värd för kvällen. Fisher förärades en plats i Women in Poker Hall of Fame förra året, tillsammans med June Field och Cyndy Violette. För den som önskar delta i galakvällen kostar biljetten $75 och kan köpas online. För pokerintresserade som skattar i USA kan det vara intressant att veta att kostnaden är helt avdragsgill.

Women in Poker Hall of Fame grundades av bland annat WSOP Media Director Nolan Dalla, Bellagio Director of Poker Operations Doug Dalton, poker tournament director Matt Savage, och pokerproffsen Charles ”Chip” Jett, Mel ”The Silver Fox” Judah och ”Cowboy” Kenna James.

Styrelsen består av Lupe Soto som grundade Ladies International Poker Series (LIPS), Full Tilt proffset Karina Jett, det brittiska pokerproffset Maureen Feduniak, Susie Lederer som brukar anordna välgörenhetsturneringar, production manager Gyla Whitlow, samt Ocean’s Eleven:s marketing director Suzanne Carter.