AB Trav och GaloppATG lanserar under mars månad ett lopp med Trio-spel inom ramen för V75, V64 och V65. Loppet kommer att gå som avdelning 5 på V75 och avd 4 på V64 och V65. Trio-spelet i de här loppen kommer att ge möjlighet till spelmetoden ”Flex” och kommer att kallas ”Dagens Flex”.

-”Vi startade FredagsFlex på ett Trio-lopp under 2008. Nu bygger vi ut med ett liknande lopp inom ramen för våra riksspel varje dag”, säger Kent Öhlander, Försäljning- och Marknadsdirektör på ATG.

Trio går ut på att hitta ettan, tvåan och trean i rak ordningsföljd. I dag spelas Trio huvudsakligen på ett lunchlopp varje dag i veckan och galopp på helgdagar.

-”Spelet har en fast men smal kundgrupp hos oss i Sverige. Det är däremot betydligt större i andra hästsportländer, exempelvis Frankrike. Nu vill vi erbjuda Trio-möjligheten även inom ramen för våra stora streckspel och därmed försöka nå en ännu bredare publik”, fortsätter Kent Öhlander.

Genom att spela Flex på Trio kan man plocka med ett fritt antal hästar i en ”box” till ett fast pris och sen få en viss procent av oddset. Allt beroende på antal hästar och vald insats.