Ronaldo rött kort    Ronaldo kunde inte tro sina ögon när han fick sitt andra gula kort.

 

Grinig tillställning

Igår spelades den spanska supercupen mellan Barcelona och Real Madrid. Som vanligt var det grinigt, även om den första halvleken slutade mållös så var desto mer aktivitet med det gula kortet som åkte upp fem gånger i den första halvleken.

Den andra halvleken inleddes med ett självmål från Gerard Piqué. Pique gjorde ett självmål i en drålig situation där Isco försökte spela in från kanten till sina anstormande medspelare. Istället var det Piqué som försökte bryta och fick en fot på bollen, men styde bollen i en båge i eget nät. Real behöll ledningen i 17 minuter innan Luis Suarez föll i i straffområdet och tilldelades en diskuterbar straff som de omvandlade till en kvittering.
Cristiano Ronaldo byttes in istället för Benzema i den 58:e minuten och blev ett omedelbart hot. När han gjorde 2-1 i den 80:e minuten blev han så glad att han ville visa sexpacket, och med det fick även han smaka på det gula kortet. Två minuter senare var han igång igen och denna gång anklagades han för en filmning och fick ett andra gult kort för det tilltaget.

Ronaldo kunde inte tro sina ögon och när han fick domslutet så sträckte han ut sina händer frågande och därefter i frustration puttade domaren Bengoetxea i ryggen när denne vände sig om.

 

Kan stängas av länge

Domaren tog med den här detaljen i sin domarrapport efter matchen och nu riskerar Ronaldo att bli avstängd. Uppgifter säger att minsta straffet för våld mot domare är fyra matcher. Om det beslutas att knuffen var grov kan det bli så mycket som tolv matchers avstängning. Men knuffen var svag så tolv matcher känns som att det är i överkant. Men om Ronaldo missar fyra första matcherna kanske Barcelona kan rycka i inledningen av La Liga.

Real Madrids tränare Zinedine Zidane har kommenterat utvisningen och säger att de kommer överklaga.

- Vi ska göra ett försök att överklaga så vi har honom spelklar på onsdag mot Deportivo, säger Zidane.

Spela på La Liga hos 21Bet

21Bet - betting och casino