Espanyol skrällde till rejält på hemmaplan då de lyckades slå tillbaka serieledande Barcelona med 1-0 i det första mötet i spanska cupens kvartsfinal. Nu återstår det att se om de kan hålla hela vägen och därmed slå ut sina katalanska rivaler när det nu är dags för returmötet på torsdagskvällen. 

Förra matchen vanns som sagt med 1-0 efter att Oscar Melendo stänkt in det första och enda målet sent in i matchen efter bland annat en sjuk straffräddning av målvakten Diego Lopez. Detta resultat betyder att Barcelona i princip måste hålla nollan i denna match för att inte få en alltför brant uppförsbacke. Vinner Barca med exempelvis 2-1 så innebär det respass för deras del och Espanyol avancerar till semifinal.

Barca studsade tillbaka direkt

Men trots det något prekära utgångsläget inför den här matchen så ser det ändå väldigt bra ut för tränare Ernesto Valverde och hans lag, för trots att de fick sin suveräna svit på 29 matcher i rad utan förlust bruten senast mot sina katalanska rivaler, verkar detta inte röra Leo Messi och kompany speciellt mycket i ryggen. Senaste matchen i La Liga slutade med en överkörning av Celta Vigo med hela 5-0 efter att nyss nämnde Messi visat vägen genom att leverera 2 mål och 2 assist i den matchen.

Hämta bonus här

Inför denna match är äntligen nyförvärvet Philippe Coutinho tillgänglig för spel då han tillsammans med det andra nyförvärvet Yerry Mina är uttagen i matchtruppen. Dessutom är Andres Iniesta frisk och kry igen efter en kortare skadefrånvaro och Valverde förväntas så klart att mönstra en så bra startelva som möjligt för att kunna vända på steken och avancera till semifinal i cupen hans lag är regerande mästare i.

Dystert facit på Camp Nou för Espanyol

Det finns även god tro att siffrorna blir något liknande i denna match, då Espanyol historiskt sett haft det oerhört tufft på Camp Nou. De 10 senaste matcherna på denna arena har resulterat i hela 10 förluster och en förkrossande målskillnad på 35-3 i Barcas favör, varav den senaste matchen denna säsongen slutade 5-0. Därmed får tränare Quique Sanchez Flores gräva fram några extra ess ur rockärmen för att bryta denna oerhört dystra trend. Han har inför matchen valt att inte avslöja vilket lag han ställer till förfogande förrän precis innan match, men det vi vet är att Pablo Piatti, Jose Manuel Jurado och Javi Fuego är tveksamma till spel och kommer att genomgå sena tester.

Oddsa hos 10bet

Vill du spela på den här matchen mellan Barcelona och Espanyol eller någon av de andra matcherna som spelas under torsdagen rekommenderar vi att du gör det hos 10bet. 10bet erbjuder just nu dig som är ny spelare på sidan en välkomstbonus på 50 % upp till 2000 kronor. Detta vill du absolut inte missa!

10bet