Cool Jewels slotI början av oktober kommer Williams Interactive att lansera en ny slot med en mycket speciell spelidé. Av den förhandsinformation vi har fått tag på verkar spelet mycket intressant, och det är helt klart så att spelet är mycket olikt andra slots från Williams Interactive.

Av namnet kan du kanske gissa dig till något kring hur spelidén fungerar. Cool Jewels har mycket gemensamt med Bejeweled (både arkadspelet och casinospelet). Till exempel består symbolerna av färgglada ädelstenar av olika slag och det finns en mängd vildsymboler, multiplikatorer och bonussymboler att hålla utkik efter.

Kaskadfunktioner och många olika vildsymboler

Spelskärmen i Cool Jewels består av ett rutmönster med 6×6 positioner. Några vinstlinjer finns inte, utan i stället spelar du hem en vinst så fort minst fyra likadana symboler (med eller utan hjälp av vildsymboler) hamnar intill varandra. Vinstens storlek avgörs av hur många symboler som grupperas ihop och vilket värde den aktuella symbolen har.

När du tar hem en vinst kommer de vinstgivande symbolerna att explodera och en kaskadfunktion aktiveras. Nya symboler faller ner och du får en ytterligare chans på vinst i samma snurr.

Vildsymbolerna i Cool Jewels är fyra till antalet. Här finns ”Blasting wilds”, ”Exploding wilds”, ”Shocking wilds” och ”Locked wilds”. Var och en av vildsymbolerna har en funktion som ger dig större vinstchanser. Mest värdefull är den låsta vildsymbolen som dyker upp när två andra vildsymboler av samma typ visas intill varandra horisontellt. Den låsta vildsymbolen stannar kvar på spelskärmen tills den via kaskadfunktionen landar på den nedersta raden.

Cool Jewels bjuder också på en free spins-runda som kan ge dig en oerhörd mängd gratissnurr. Till höger om hjulen ser du en mätare som går ända upp till 50 med en extra notering på ”50+”. Lyckas du samla på dig en större mängd free spins och sedan har tur med jokrarna kan du spela hem riktigt trevliga vinster i Cool Jewels.