Commander Crowe, den fjärde vinstrikaste svenskfödda hästen någonsin, är anmäld till Åby Stora Pris som körs på på Åbytravet den 15 augusti.

Commander Crowe är en av de starkast lysande av de svenska stjärnorna just nu och har under år 2012 vunnit en lång rad prestigefyllda nordiska lopp, inklusive Olympiatravet, Oslo Grand Prix, Elitloppet, Kymi Grand Prix, Forus Open och nu senast Hugo Åbergs Memorial. Han har hunnit med totalt nio startar hittils under året och dragit in 9 533 036 kronor, vilket ger ett snitt på drygt 1 miljoner kronor per start. Sett till hela karriären är Commander Crowe redan den fjärde vinstrikaste svenskfödda hästen med drygt 25,7 miljoner insprungna kronor.

”Vi på Åbytravet är stolta och glada att Commander Crowe kommer tillbaka till Åby där han vann Olympiatravet i april i år. Tränaren Fabrice Souloy och ägarkretsen har haft flera möjligheter och alternativ för kommande starter åt sin stjärna så vi är mycket tacksamma att de valde att tacka ja till vår inbjudan till Åby Stora Pris”, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen.

Åby Stora Pris avgörs i två heat med omvänd startordning, och båda heaten ingår i år i V75-tävlingarna. Med omvänd startordning menas att den häst som startar på spår 1 i heat A startar på spår 8 i heat B, hästen som startar på spår 2 i heat A startar på spår 7 i heat B, och så vidare.

Skulle samma häst vinna både heat A och B utses den omedelbart till mottagare av Åby Stora Pris. Skulle däremot två olika hästar vinna möts de två i ett skiljeheat för att avgöra vem som ska få ta emot priset.