På lördag avgörs det internationella storloppet Kymi Grand Prix i finska Kouvola och en av de hästar som startar är Commander Crowe. Kymi Grand Prix blir Commander Crowes första lopp sedan segern i Elitloppet. Kymi Gand Prix körs över 2 100 meter, auto.

”Vi har inte ut någon seger i förskott,” säger delägaren Calle Wihlborg. ”Visst ska Commander Crowe vara favorit, men jag är lite rädd. Vi vet inte exakt hur han tagit de två loppen på Solvalla. Först på lördag vet vi om de satt några negativa spår.”

Commander Crowes seger i Elitloppet kom som kronan på verket efter några fantastiska veckor som innehöll segrar i både Olympiatravet och Oslo Grand Prix.

Efter segern i Elitloppet flögs Commander Crowe hem till Frankrike där han tagits hand om av tränaren Fabrice Souloy.

”Elitloppssegern var en rejäl urladdning för alla i kretsen kring Commander Crowe. Vi har varit ganska tomma efteråt. Det enda Fabrice sagt om Commander Crowe är ‘he looks okay’, säger Calle Wihlborg.

Commander Crowe kommer nu att flygas till Finland där Kymi Grand Prix kör igång klockan 17:47 svensk tid på lördag. Kymi Grand Prix har körts sedan år 1998 och har ett förstapris på €85 000.

Om det går bra för Commander Crowe på lördag finns planer på att framöver låta honom tävla även i Forus Open i Norge, Hugo Åbergs på Jägersro, några av de franska storloppen, Breeders’ Crown i Kanada och finalen av Trotting Masters på Solvalla.

Nu på lördag är det framförallt tre stycken hästar som Calle Wihlborg tror kan bli ett problem för Commander Crowe.

”Jag har mest respekt för stallkamraten Napoleon Bar, Sebastian K. och Spring Erom,” avslöjar han. ”Men är Commander Crowe lika bra som han var på Solvalla får de svårt att slå honom.”

Commander Crowe har startnummer 2 på lördag och kommer att köras av Christophe Martens.

ATG erbjuder spelformerna Vinnare, Plats, Tvilling och Trio i gemensamma pooler för Kymi Grand Prix. Bankod för kupongerna är 59 (Fi).

ATG Live

ATG Live sänder från klockan 12:30 på lördag. Förutom Kymi Grand Prix kommer vi att få se lopp från Boden, Rättvik och Frankrike.

Lördagens TV-sändningar
12:30-14:00 TV4 Sport, Lunchtravet Direkt
20:10-23:15, TV4 Sport, V75 Direkt
Kymi Gand Prix
Startnummer, Häst, Kusk

1, Napoleon Bar, Peter Ingves
2, Commander Crowe, Christophe Martens
3, Sebastian K., Antti Teivainen
4, Lisa’s Big Boy, Tuomas Korvenoja
5, Spring Erom, Björn Goop
6, Maxwell Mayday, Ari Moilanen
7, Marlon Om, Pietro Gubellini
8, Womanizer, Tommi Kylliäinen
9, Ladakh Jiel, Hannu Hietanen
10, Caddie Comet, Jorma Kontio

Fakta om Commander Crowe

  • Född den 21 april år 2003
  • Fadern är Juliano Star, modern Somack
  • Uppfödaren heter Petri Puro
  • Commander Crowe ägs av Snogarps Gård AB & Parkköken i Göteborg AB
  • Commander Crowes meritlista består av 71 starter och 48 segrar
  • Startprissumman är 22 782 414 kronor
  • Rekord 08,9ak