Nyligen avslöjade tränaren Petri Puro att Årets Häst år 2007 och 2008, Commander Crowe, startar i Elitloppet sista söndagen i maj.

Som tre och fyraåring var Commander Crowe obesegrad i 14 starter på raken. Ifjol, som femåring, tog han steget upp mot den yttersta eliten. Segersviten var nå 23 raka segrar innan första förlusten kom. Det var i Svenskt Mästerskap och den häst som vann med en ”nos” var självaste Triton Sund, en annan av årets deltagare i Elitloppet.

Commander Crowe hade fram till sin första förlust vunnit allt under nästan två år. På vägen hade den snygge fuxen blivit något av folkets häst. Belöningen var ca 4 miljoner kronor och enorm uppmärksamhet. Tidningar, radio och TV hade rapporterat rejält om Hallands stolthet. Och Årets Häst blev han både 2007 och 2008.

Efter att ha provat internationellt motstånd i Frankrike i vintras har inledningen av 2009 varit lite trög. Om man nu kan säga så om en häst som vunnit 27 av 31 starter och sprungit in 5,4 miljoner kronor?

Men i måndags startade han för första gången i sitt liv på kort distans. Resultatet blev årets första seger. Och idag så meddelade alltså tränaren Petri Puro, som alltid matchat hästen försiktigt, att man spänner bågen mot Elitloppet 2009.