ChiliPoker har integrerat en funktion för socialt nätverkande i sin pokerklient. Plattformen, som heter ChiliConnect, gör det möjligt för spelarna att interagera med varandra genom att koppla sina pokerkonton till Facebook och Twitter.

Detta gör det bland annat enklare att dela med sig av sina resultat och organisera utmaningar i vänskapskretsen.

”Genom att lyssna på [våra spelare] förstod vi att nätpokerspelare ville ha samma upplevelse som de kunde få under event utanför internet,” sa ChiliPokers grundare Alexandre Dreyfus. ”Vi beslutade oss för att lägga till denna sociala upplevelse tillsammans med ett system för ‘utmaningar’. Vårt motto ‘Spice up your game’ är nu mer sant än någonsin. Vi är inte det största pokerföretaget, men vi vill vara det mest innovativa och bli ett favoritalternativ online för alla pokerspelare.”

Systemet ChiliConnect har fyra huvudwidgets: Share, Connect, Challenge och Swap. Share (dela) gör det möjligt för spelare att offentliggöra sina resultat så att deras vänner kan se dem. Hur det går i kontantspel, turneringar och sit & go:s uppdateras var femtonde minut. Det går även att dela med sig av mer detaljerad information, såsom handhistorik.

Connect (knyta kontakt) gör det enkelt att hålla koll på andra spelares spel och resultat med hjälp av vänlistan. Spelare hos ChiliPoker kan lägga till vilken annan spelare som helst på listan och därigenom få information om vilka spel listade spelare spelar just nu samt vilka turneringar de registrerat sig för.

Med hjälp av funktionen Challenge (utmana) kan upp till sex spelare slå vad om vem av dem som kommer att klara sig kvar längst i en turnering. ChiliPoker reserverar de pengar som spelarna slagit vad om så att det inte går att dra sig ur vadet.
Swap (byt) är en funktion som gör det möjligt att byta procentandelar av sin eventuella framtida vinst med vänner som spelar i samma turnering. Det går att sälja upp till 40% av inköpet.