Valencia vs Celta

John Guidetti är fortfarande borta i Celta Vigo när laget ikväll gästar Valencia. Efter en oerhört viktig seger mot Deportivo i förra omgången har Celta Vigo nu återigen sikte på Europaplatserna. Motståndarna Valencia har efter en mardrömsstart i ligan spelat upp sig rejält efter jul och ligger nu på säker mark i mitten av tabellen.

Drömläge (?) för Celta Vigo att sikta mot Europa League

John Guidettis Celta Vigo har varken överraskat positivt eller negativt den här säsongen. Möjligen att man skulle kunna kräva en lite högre placering än 10:a med det spelarmaterialet, men vid seger ikväll har man i alla fall chansen att knappa in på Europa League-platserna. De har ett ganska gynnsamt läge nu med två matcher mindre spelade och 9 poäng bakom Bilbao som för närvarande ligger på Europa League-plats.

I kvällens match saknas tyvärr John Guidetti efter skadan han ådrog sig mot Deportivo.

Fortsätter Valencia ånga på hemma?

Hemmalaget Valencia har fem raka matcher utan förlust hemma på Mestalla, och de har verkligen repat sig efter den katastrofala starten i ligan. Nu ligger man i ett ingenmansland utan chans att nå Europaplats. Nedflyttningshotet är i det närmaste obefintligt och nu handlar det snarare om att avsluta snyggt för att få en bra känsla inför nästa säsong.

Något som är värt att hålla koll på är hur den tidigare Celta-spelaren Orellana (nu i Valencia) tas emot av sin förre tränare Berizzo. Han lämnade nämligen Celta efter en kraftig dispyt med sin förra tränare…

I Valencia saknas Gaya, Montoya och Nani, tillbaka i laget är Mangala efter avstängning.

Spela på matchen hos Staybet