Cake Network har förstärkt sin närvaro i Europa genom att ansöka om och erhålla en spellicens från EU-landet Malta. Cake är ett av få nätverk som välkomnar spelare från USA, men nu verkar man ha siktet inställt på att få ett fast grepp även om Europa.

Den första pokersajten i nätverket som kommer att använda sig av licensen är Power Poker, men sajter såsom Unabomber Poker, Doyle’s Room och Victory Poker förväntas följa efter i snabb takt.

En av anledningarna till att Cake Network ansökt om spellicens från Malta tros vara att man önskar kunna marknadsföra sig lagligt i Storbritannien, något som kräver en spellicens från något EU-land.
”Vi är förtjusta över att kunna erbjuda våra framtida och nuvarande partners, såsom Power Poker, licens genom Malta Lotteries and Gaming Authority,” säger Cake Networks marknadsföringschef Andrew Turner. ”Detta kommer att vara till stor gagn för våra samarbetspartners när de ägnar sig åt vidare marknadsföring inom en europeiska regionen, och det ger vitlistade europeiska operatörer möjlighet att dra nytta av Cake Networks tjänsteutbud.”