Olof Mellberg har under sin andra säsong som huvudtränare lett Brommapojkarna tillbaka till svensk fotbolls finrum. 2018 spelas det återigen allsvensk fotboll på Grimsta IP. Comebacksäsongen kan dock ske utan Mellberg som behöver dispens från förbundet för att kunna leda sitt lag nästa år. - Säger de nej till det, då kan det mycket väl bli ett break, säger tränaren till aftonbladet.

I gårdagens toppmöte mot serietvåan Dalkurd var förutsättningarna tydliga. Seger för BP och det allsvenska kontraktet skulle bli säkrat. Efter en ganska tillknäppt tillställning hann klockan ticka över 80 minuter innan Luca Gerbino Polo nickade in matchvinnande 1-0. Därmed är BP klara för Allsvenskan 2018 efter att så sent som säsongen 2016 spelat i Division 1. Stor del av framgången stavas Olof Mellberg.

Succétränaren kan försvinna

Den gamle landslagsmannen blev tränare för i november 2015. Det var knappast guld och gröna skogar för talangfabriken som då hade en svag ekonomi och noll självförtroende. Med Gullspångssonen intåg har det blivit två raka avancemang på två år och nu är BP äntligen tillbaka i svensk fotbolls högsta liga – en liga de kan få klara sig utan succétränaren Mellberg.
- Jag vet inte. Vi ska sätta oss ner. Vi har inte velat diskutera det så mycket, bara fokusera på det här. Vi ska sätta oss och se vad som gäller, säger Mellberg.

Hämta Bonus

Anledningen till oklarheten är att Mellberg måste ha en Pro-licens för att få träna ett allsvenskt lag. Steg 1 av utbildningen är inte klar förens i maj vilket gör att det inte finns någon chans att licensen ska vara klar till den allsvenska premiären. Därför måste Mellberg söka dispens av förbundet.
- Jag har ansökt om dispens för att kunna fortsätta träna på den här nivån. Säger de nej till det, då kan det mycket väl bli ett break, säger han.

Oddsa på svensk fotboll hos paf

Om du gillar att oddsa på svensk fotboll borde du absolut prova på paf. Där hittar du ett brett utbud av marknader på både Allsvenskan och Superettan. Föredrar du andra ligor, turneringar eller sporter finns det naturligtvis också. Prova på att oddsa live för den extra spänningen. Besök paf idag för en riktigt maxad spelupplevelse.

PAF