Täby GaloppNu är det klart vad namnet på den nya galoppbanan i Upplands-Bro norr om Stockholm kommer att heta. Vid ett styrelsemöte för Svensk Galopp i förra veckan beslutades att namnet blir Bro Park.

Byggentreprenörerna för projektet är just nu i full gång med markarbetet för den nya galoppbanan och Svensk Galopp förväntar sig att de första hästarna ska kunna flytta från Täby Galopp till Bro Park under senhösten 2015. De första tävlingarna planeras kunna gå av stapeln under våren 2016.

Ny nationalarena för galopp

Det är just Täby Galopp som Bro Park kommer att ersätta. Täby Galopp öppnade redan år 1960 och håller väl fortfarande relativt hög standard. Problemet är att marken där galoppbanan och kringanläggningar för bland annat träning ligger har ett mycket högt markvärde. För ekonomin inom galoppsporten har det helt enkelt ansetts som lämpligt att sälja Täby Galopp för att bygga en ny galoppbana. På området för dagens Täby Galopp kommer det i framtiden att byggas bostäder.

Det är inte bara galopp som kommer att arrangeras på nya Bro Park. Det understryks i ett uttalande från Ulf Hörnberg, som är VD för Svensk Galopp. Han menar att banan ska kunna användas till andra aktiviteter än galopp.