Idag tar jag klar ställning i den här matchen då det ena laget bör vinna mycket komfortabelt!


Brighton – Exeter
Mitt tips: Brighton -1 (Asian Handicap)
Odds: 2.10 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.45
Brighton går som tåget i League One och man innhar nu första platsen i tabellen. Man ligger hela 8 poäng före ligatvåan Huddersfield efter 14 omgångar. Man ställs här mot 14e placerade Exeter som knappast imponerar spelmässigt för tillfället.

 

Brighton gör det bra i varje match och man är uppe i 11 raka matcher utan förlust nu. Man har tre raka segrar nu och mycket fina 9-0 i målskillnad på dessa 3 matcherna. Noterbart är att i två av dessa 3 krossade man topplagen Charlton och Peterborough på bortaplan med 4-0 och 3-0!! Nu möter man betydligt sämre motstånd och då måste väl segerchansen återigen vara extremt bra? Brighton har ett mycket kapabelt lag som nu har börjat lira boll ordentligt och då har segrarna radats upp och med lagets fantastiska försvarsspel så har jag svårt att se hur Exeter ska ha en chans. På hemmaplan har man 5-2-0 som resultatrad och 12-5 i målskillnad.

Exeter har det kämpigt som sagt. 3 förluster på de 4 senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Noterbart är att samtliga förluster är mot lag som normalt sett inte har en chans mot topplagen. Så förlorar man mot dessa lagen så bör man få stora bekymmer när man möter seriens för tillfället starkaste lag som har en helt fenomenal form! Bortaspelet funkar inte överhuvudtaget för laget som nu har tre raka torsk bakom sig. När man mötte serietrean Bournemouth på bortaplan så blev man totalt utspelade och åkte på stryk med hela 3-0. Efter det har man förlorat mot seriejumbon Walsall på bortaplan och mittenlaget MK Dons på bortaplan. Som ni förstår så bör man inte ha mycket att hämta i den här matchen!

När lagen möttes förra säsongen vann Brighton det här mötet med 2-0 och bortamötet med 0-1. Klar fördel Brighton!

Brighton har sent test på mittfältaren Matt Sparrow. Saknas gör fortsatt Fran Sandaza. Positivt för laget är att Inigo Calderon återigen är spelduglig efter skada.
Exeter har ett tungt avbräck till den här matchen då anfallaren John O’Flynn missar matchen p.g.a. skada. Sedan tidigare saknar man även viktige anfallaren Daniel Nardiello och backen Matt Taylor. Tunga avbräck för ett svagt lag som Exeter!