breederscrownSom vi tidigare har skrivit om kommer fyra finaler av Breeders’ Crown att äga rum på Sundbyholms travbana i helgen, och nu har tolv semifinaler avgjorts på Solvalla. Från varje semifinal har fyra hästar gått vidare till Breeders’ Crown. Totalt är det 48 hästar som kommer att delta i Breeder’s Crown i helgen, och du kan hitta mer information längre ned på denna sida.

Självklart kommer det gå att spela på Breeders Crown – mer information hittar du hos ATG.

Stor travhelg i Eskilstuna

Den här helgen ligger Sundbyholms travbana i Eskilstuna i fokus, och det vankas både vanligt V75 på lördagen och Extra V75 på söndagen – med fyra finaler i Breeder’s Crown.

”Bara att titta i startlistorna och njuta. Ögongodis,” säger banans sportchef Michael Wallin nöjt.

De fyra Breeder’s Crown-finaler som kommer att äga rum är dessa:

  • Breeders’ Crown för 4-åriga ston
  • Breeders’ Crown för 4-åriga hingstar/valacker
  • Breeders’ Crown för 3-åriga ston
  • Breeders’ Crown för 3-åriga hingstar/valacker

Varje vinnare belönas med 850 000 kronor i prispengar.

Travhelgen i Eskilstuna drar dock igång redan under fredagen, då årets hästar i Rikstravet auktioneras ut på Munktell Arena.

14 travbanor är representerade

De 48 hästar som tagit sig till final i Breeders’ Crown kommer från totalt 12 olika travbanor runt om i Sverige, plus en travbana i Finland och en i Norge.

Hela 22 av hästarna har Solvalla som hemmabana, och sedan följer Bergsåker, Halmstad och Jägersro med fyra hästar var. Bollnäs, Eskilstuna (Sundbyholm), Färjestad, Kalmar, Rättvik, Umeå, Visby, Åby och Örebro har alla bidragit med en häst var.

”På Sundbyholm håller vi så klart en extra tumme för hemmahoppet I Am Unique i V75-3, finalen för 3-åriga ston,” säger Sundbyholms sportchef Michael Wallin.

Extra V75-miljoner från Norge

På söndag är det inte bara svenska spelare som kommer att fylla potten för Extra V75, utan spelare från Norge är också välkomna.

På söndag spelar också Norge i vår Extra V75, vilket innebär ytterligare miljoner att tävla om. Det betyder också, att om det blir Jackpot tas Norges del av Jackpoten ut och förs över till det norska V75-spelet,” förklarar Kent Öhlander, Försäljnings- och marknadsdirektör på ATG.

För Extra V75 öppnas spelet först på tävlingsdagen, så man får alltså vänta tills på söndag.

Alla startlistor, både för ordinarie V75 och Extra V75, går att hitta hos ATG på nätet.

Tevesändningar

Lördagens tevesändningar:

12.30-14.00, TV4 Sport, Lunchtravet Direkt
14.00-17.00, Sjuan, V75 Direkt
18.00-19.00, TV4, Vinnare V75

Söndagens tevesändningar:

12.30-14.00, TV4 Sport, Lunchgaloppen Direkt
14.00-17.00, TV4 Sport, V75 Direkt
17.00-18.00, TV4, Vinnare V75