breederscrownNu är det bara två veckor kvar till Breeders’ Crown, som körs på Sundbyholms travbana utanför Eskilstuna första helgen i november. Breeder’s Crown är endast öppet för 3-åringar och 4-åringar och är ett av de mest prestigefyllda ”årgångsloppen” i travsverige.

Den ordinarie V75-omgången körs på lördagen, och sedan ingår finalerna i Breeder’s Crown i Extra V75 på söndagen. För den som redan nu vill börja planera sin travkupong går det bra att klicka sig vidare till ATG på nätet för att inhämta mer information.

Nu på onsdag körs tolv semifinaler på Solvalla inför Breeder’s Crown. Det blir tre lopp i varje kategori och de fyra främsta hästarna går vidare till finalerna på Sundbyholm. Läs mer nedan…

			
		

Fullspäckad fredag på MunktellArenan

Förutom två dagar med V75 lockar första helgen i november med mässa, föreläsningar och hästauktion på MunktellArenan i Eskilstuna under fredagen.

Programmet kör igång klockan 14:00 på fredagen och första föreläsning har temat hästens exteriör. Exempel på föredragshållare som kommer att finnas på plats under fredagen för att dela med sig av sina kunskaper är Anders Olsson, Jens Fredriksson och Sylve Söderstrand. Även representanter för Strömsholms Djursjukhus kommer att närvara för att föreläsa om hästkirurgi.

”Som alltid har vi ett spännande och varierande program med inslag som jag hoppas att alla ska tycka om. Det är också kul att vi även i år fått äran att presentera årets Stig H-stipendiater,” säger Malin Silfverberg som är projektledare för Breeders’ Crown.

Framåt slutet av dagen kommer årets 19 vinnare av Rikstravet att hyllas, och sedan blir det auktion av hästarna. Första utrop är Stall Sörmlands häst A Perfect Trip som det kommer att gå att buda på klockan 18:00 om allt går enligt planerna.

”På auktionen har vi tidigare år sett att det finns goda möjligheter att få med sig fina tävlingshästar hem för inte alltför stora belopp. Flera av fjolårets hästar har utvecklats mycket som fyraåringar. Men vi får inte glömma att på auktioner sätter marknaden priset och alla är välkomna att vara med och bjuda,” säger Henrik Högström som är projektledare för Rikstravet.

Mer information om både Breeders’ Crown och Rikstravet hittar du hos ATG.