Allsvenskan går in i slutspurten och mesta mästarna Malmö FF åker till Idrottsparken för en duell med IFK Norrköping. Med fyra omgångar kvar av Allsvenskan är Malmö 9 poäng före Djurgården. Ett DIF som spelar dagen innan mot Sirius och som vid tappade poäng öppnar upp för ett MFF-guld redan.

MFF har trots en ganska svajig säsong varit fullkomligt överlägsna och leder serien komfortabelt när endast fyra omgångar återstår. Det innebär att DIF vid tappade poäng ger Malmö chansen att säkra guldet på Idrottsparken under måndag kväll.

Två av seriens bästa lag de senaste åren

Bortaformen för MFF är dock lite sviktande. På de tre senaste bortamatcherna har MFF två förluster och ett kryss och då har bottenlag som Örebro och AFC stått för motståndet. Naturligtvis är detta inte godkänt för MFF men den senaste säsongen har Malmö haft väldigt lätt mot topplagen medan bottenlagen har varit svårare nötter att knäcka.

Hämta Bonus

Frågan är vad vi räknar Norrköping som nu när man inför matchen huserar på en fjärde plats hela 12 poäng bakom MFF. Jens Gustafssons mannar imponerade kraftigt i våras men efter sommaruppehållet har resultaten varit katastrof. Visserligen har Peking kommit igen lite på slutet men med tanke på förutsättningarna inför säsongen är det nog ingen placering som varken supportrarna eller klubben kan vara nöjda med.

Tveksamt förtroende för MFF-tränaren

Fansen i Malmö har heller inte något oerhört förtroende för tränaren Magnus Pehrsson – trots att han kommer leda laget till det 20e SM-guldet och säkra två stjärnor på bröstet. Men ”det blåser alltid i Malmö”, som Markus Rosenberg sa inför säsongen.

Trots att Malmö leder serien och kommer supertaggade och med bästa laget erbjuder Betfair boostade odds på matchen. Hos spelbolaget får du 8.0 i odds på seger för Malmö. Erbjudandet gäller enbart nya kunder som inte tidigare haft ett konto hos Betfair. Bli medlem idag för ett gediget spelutbud och galna odds på MFF.

Betfair