Inez Karlsson - stjärna i galoppInez Karlsson red sitt första galopplopp för tre år sedan. I fjol vann hon 161 segrar och blev champion på Hawthorne-banan i Chicago. Nu kommer boken om hennes enastående karriär: ”Inez Karlsson – tjej, jockey och champion”.

Inez Karlssons, 26 år, historia är den osannolika berättelsen om tjejen från Bollebygd som via hästskötarjobb i Kanada en dag för tre år sedan började med galopp – och som i vintras blev nominerad till Årets lärling i Eclipse Award, den årliga galoppgalan i USA. En nominering hon fick efter att ha vunnit championtiteln på banan Hawthorne i Chicago, blivit segerrikaste jockey i Illinois och totalt tagit 161 segrar under 2008.

I boken, som är sammanställd av Mats Genberg, får vi följa Inez historia från barndomens Bollebygd till dagens arbete som professionell jockey i Chicago.

-”Inez har star quality. Media älskar henne. Hon är vad galoppen i USA har drömt om i många år. Hon kan bli namnet som skapar ett helt nytt intresse för galopp bland helt nya grupper”, säger Robin Roth på bildbyrån Horsephotos i boken.

Den 21 maj i år lyckades Inez med konsttycket att vinna fem lopp under en tävlingsdag på Arlington Park. Fyra dagar senare skadade hon sig efter en olycka i ett lopp. Nyligen gjorde hon comeback genom att rida sex hästar på Arlington Park.

Boken ”Inez Karlsson – tjej, jockey, champion” går att beställa via:

info@galoppsport.se

Fakta Inez Karlsson
Bosatt: Chicago, USA
Ålder: 26
Vikt: 50 kg
Debut som jockey: 2 augusti 2007
Segrar 2007: 16
Segrar 2008: 161
Segrar 2009: 72
Totalt: 249 segrar