Tidigare i år meddelade Bodog Poker att de skulle implementera en ”Recreational Poker Model”, det vill säga inrikta sig på att skapa en bra spelmiljö för hobbyspelare.

Nu har man tagit ett steg i den riktningen genom att att lansera en ny mjukvara som bland annat innebär att man kan spela vid anonyma bord.

Att spela vid anonyma bord innebär att dina motspelare inte kan använda sig av information från tidigare partier för att analysera din spelstil. Det är idag inte ovanligt att använda sig av pokeranalysprogram som samlar in, sammanställer och analyserar enorma mängder data vilket kan ge användaren ett övertag vid spelbordet. För den som inte önskar bli analyserad på detta vis gäller det att spela vid anonyma bord eller byta användarnamn ofta (i pokerrum som tillåter det).

Redan för två månader sedan började Bodog ta bort fullsatta pokerbord från lobbyn vilket innebar att pokeranalysprogram inte längre kunde hitta dem och samla in data från dem.

Förutom möjligheten att spela vid anonyma bord bjuder den nya mjukvaran hos Bodog på flera nya turneringsformat och det går numera att spela vid upp till 20 bord samtidigt.

”Vi tror att införandet av dessa nya funktioner gör Bodogs Recreational Poker Model till en pionjär i nätpokervärlden och erbjuder alla spelare på alla skicklighetsnivåer den mest rättvisa platsen att spela på,” säger Bodos vicepresident Jonas Ödman.