Vi är i inledningen av junimånad och det är tider då de andra ligorna är avslutade. Den enda riktiga underhållningen är svensk fotboll även om det också börjar närma sig ett uppehåll för vår kära serie. Under onsdagen bjuds vi på fyra intressanta matcher och tänkte gå igenom några av dessa i följande blogginlägg.

Efter att skåningarna åkt på två raka förluster så var krisstämpeln faktiskt redan framme i Malmö. Lyckligtvis för Åge Hareide plockade man bort detta snack när man i söndags besegrade Åtvidaberg med 3-0. Det gjorde man genom en effektiv första kvart när man fick in tre mål, och fler än så blev det heller inte. Det var en oerhört viktig match men innan uppehållet återstår det två bataljer som man är piskade till att vinna om man skall hänga med i serieledareracet.

Gefle brukar dock ha relativt lätt för att skrälla och ställa till besvär för skåningarna, framförallt när man är på hemmaplan. Roger Sandbergs bygge har några intressanta offensiva pjäser som borde kunna hota det numera skakiga mästarförsvaret. Johan Oremo och Dioh Williams är två spelare som borde kunna ställa till besvär. Malmö saknar Yoshimar Yotún som är på landslagsuppdrag medan Jo Inge Berget skadade sig i senaste matchen och även han är otillgänglig. Ersätter på vänsterbacken gör Pa Konate som gör sina första minuter från start, och lär vara något ringrostig.

Den nya arenan borde innebära extra tändvätska för hemmaspelarna som vill hålla den förlustnollan intakt. Tycker att bortalaget har blivit lite väl stora favoriter och provar ett litet spel på Gefle +0,5 till oddset 2,58 hos Pinnaclesports.

En annan match som intresserar mig extra mycket är Örebro – Helsingborg. Hemmalaget har faktiskt kommit igång och börjat plocka poäng nu. Så pass att man faktiskt står som favoriter inför den här matchen. Någonting jag dock vill utnyttja genom att titta på oddsen för Helsingborg, som visserligen har två tunga avbräck i from av Peter Larsson och Robin Simovic. Man har dock mer grundkvalité än vad Alexander Axéns lag har. Skåningarna har visat sig svårbesegrade, och tror inte att man åker ifrån den här matchen tomhänta.

Tycker att oddset 1,93x pengarna på +0,5 Helsingborg känns lockande. En medelinsats spelas på detta hos Pinnaclesports.

/Mikel