Aningen sent med en hel del spel att gå på under föregående helg, men skickar iväg några rader under en lugn vecka där ett playoff med en biljett till EM står på spel. Premier League, med en utmanare till topp-4, ett blivande mästarlag samt ett lag som otroligt nog lyckades förlora. UFC med en lyckad gala bakom oss och ytterligare en på ingång – samt väldigt lite poker.

West Bromwich +1,5 och Southampton över 1,5 mål var de förlorande spelen under lördagen. West Brom försvarade sig, precis som väntat, väldigt långt ner i banan mot ett Manchester United som inte kom någonstans i en halvlek. Ett distansskott bröt dödläget och målet som sänkte spelet kom till på tilläggstid via en straffspark. Southampton vann med 1-0 – ett resultat som verkligen är mardrömsutgången de gångerna man väljer att gå på överspelet per lag istället för den raka segern.

Stoke vann dock med 1-0 för +0,5 asian på hemmalaget. Det innebär att ett Chelsea utan José Mourinho vid sidlinjen stannar kvar på 11 poäng där man passerades av Norwich på plats 16 i tabellen. 13 poäng upp till topp-4 och en Champions League-plats. Det gapet kan bli överjävligt svårt att stänga ner.

*

Desto bättre träffprocent på UFC-galan, UFC Fight Night 77: Belfort vs Henderson 3, i brasilianska Sao Paulo. Corey Anderson besegrade Fabio Maldonado på poäng via ett enhälligt domslut och Vitor Belfort slog återigen ut Dan Henderson i matchens inledande rond.

Jag själv har nog fortfarande inte riktigt lyckats begripa hoppet mellan de båda spelformerna med Anderson via domslut till 1,66 och Anderson via ett enhälligt sådant till 2,5. Även om oeniga domslut blir vanligare i matcher som avgörs över tre ronder, och att det kunde vara mer känsligt med en brasse på hemmaplan, så ska det aldrig vara en sådan stor skillnad. Samtliga tre domare hade 30-27 till storfavoritens fördel i det här fallet.

Jag tror att Vitor Belfort väntade i två minuter innan han ens skickade iväg något slag. Den första slagserien landade och blev avgörande. Jag tycker att Dan Henderson skulle ha slutat tävla för ett antal år sedan.

Inte spelrelaterat, men det här var en brutal knockout signerad Thomas Almeida från samma gala. Brassen har nu gått 21-0 efter att ha stekt ytterligare ett motstånd.

*

Två slutsatser från söndagens ”North London derby” mellan Arsenal och Tottenham där båda lagen delade på poängen efter slutresultatet 1-1: Arsenal kan fortfarande inte utmana om ligatiteln medan Tottenham är redo att ta upp en seriös jakt på en position bland topp-4. Med tanke på Chelseas tröga inledning så kunde möjligheterna inte vara mycket bättre för ett ”Spurs” som stundtals dominerade mötet på Emirates med bud på att utöka sin ledning vid ett antal tillfällen.

Mauricio Pochettino, en personlig favorit trots kopplingarna till Espanyol (går inte ihop med sympatierna för Barcelona), gjorde ett utmärkt jobb med Southampton och han är på god väg att vinna mark med detta Tottenham som formas alltmer. Trots en säsongsinledning där spelet inte var bländande och utan att imponera nämnvärt i ett antal matcher så är det värt att lyfta fram att man inte har förlorat sedan i premiären, vilket var borta på Old Trafford mot Manchester United. Ett fantastiskt facit och med den lägsta snittåldern i ligan att gå på så kan man nog tro att det finns rum för utveckling.

Arsenal hade växlat upp de senaste veckorna, men landslagsuppehållet kommer lägligt för ett i vanlig ordning skadedrabbat ”Gunners” som saknar ett flertal alternativ och komplement till de offensiva positionerna. Vid ställningen 0-1 byttes Flamini och Gibbs (det var nog aldrig meningen att han skulle stå för målet) in samtidigt som även Arteta stod och väntade vid sidlinjen när kvitteringen kom till. Den otillräckliga prestationen till trots, man lyckades ändå hämta in en poäng och det får ändå ses som minst ett steg framåt. För någon säsong sedan hade man förlorat med en sådan insats, och det med större siffror.

En intressant notis till derbyt. Endast 5 av 22 spelare som startade matchen var engelsmän – samtliga från Tottenham.

*

Om man räknar bort premiären så har Aston Villa tagit två poäng från sina 11 senaste ligamatcher. Den mot serieledande Manchester City under söndagen fick dock ses som en seger i Remi Gardes debut på Villa Park. Jag vill dock inte påstå att det såg alltför lovande ut för Villas del som kan ha alldeles för många detaljer att rätta till, och jag tror att man skulle behöva mer än 26 matcher för att kunna göra det.

Ett oavgjort resultat var en missräkning för City, men jag blir nog mer och mer övertygad om att Manchester-laget i ljusblått måste gå bort sig om man inte ska toppa tabellen över 38 omgångar. Ingen toppkonkurrent eller utmanare har varit bra nog och man håller ändå en förhållandevis hög vinstprocent trots att Sergio Aguero, som är ett vansinnigt sparkapital, har saknats i hälften av matcherna.

*

Bournemouth hade 20-2 i avslut, 68-32 i bollinnehav och 16-0 i hörnor – men matchen vanns av Newcastle med 1-0. Det måste svida när tabellpositionen är tillräckligt prekär.

*

Miguel Perez Cuesta, eller Michu, var ett fynd och hade en briljant debutsäsong i Swansea med 22 gjorda mål. Det toppades med spel i ett, vid det tillfället, extremt konkurrenskraftigt spanskt landslag och större matcher väntade i en toppklubb. Två år senare står han utan kontrakt och letar formen i ett spanskt division 4-lag. Smärtsamt.

*

Smärtsamt även för West Ham som får klara sig utan Dimitri Payet, som har varit fullkomligt lysande, och hans kreativitet de närmsta tre månaderna. Sett till säsongsinledningen något som borde bli ett kännbart avbräck.

*

Landslagsuppehållet innebär, i vanlig ordning, att det blir minimalt med fotbollstittande i helgen – undantaget ett större intresse för Sverige-Danmark. Alltså kan inga spelobjekt hämtas från Premier League, men eventuellt från Australien där en rekordstor publik väntas i Melbourne med en UFC-gala som går av stapeln natten mot söndag. Damerna i fokus med titelmatcher både i co- samt main event med Ronda Rousey i spetsen – återstår att se om det här motståndet överlever den inledande minuten eller inte.

*

Jag hade en bra kväll vid pokerbordet igår. AQ mot A10, både Q och 10 på flopp – förlorar. 64 suited, floppar stege, ställer på turn vid ledning och får syn av två spelare – förlorar då båda träffar en högre stege. All-in pre med AK, blir synad av A9 – förlorar. Drygt att inte gå plus när man leder förhållandevis stort de gångerna pengarna åker in – samtidigt så sitter jag mer än gärna i dessa positioner igen.


PuyolSpelaspel @ Twitter

/Puyol