Gårdagen blev inte alls vad vi hoppats på. En fumlande Johan Holmqvist gjorde två tveksamma ingripanden som slutade med att HV gick upp i ledning. Efter att trean trillade in genom en viss herr Tedenby så gav ”kexen” upp efter att pucken hoppat över klubbor ett antal gånger, och matchen rann iväg. Ikväll var det även Färjestad vs. Nicklas Dahlberg, en match som slutade 2-2… Skotten slutade med hela 49-25, och ineffektiviteten gav oss en tung förlust, mycket snöpligt!

Men, nu ska vi inte hänga läpp! Det kommer nya dagar, nya matcher, nya drag! Alla torskar ibland, så enkelt är det, men att kunna ta en förlust och gå vidare, det är en viktig förmåga att besitta! Jag erkänner att det sved i hjärtat att se Frölunda fumla och att se Dahlberg göra en ny monstermatch i ett avgörande skede… Vi ska se till att inte göra det till en vana att ta förluster!

Idag hade jag först rekat Frölunda ännu en gång, men efter att ha sett 60 minuter käppfäktning igår som slutade med fummel så avstår jag nu helt matchen och köper istället två trisslotter då dessa är lika säkra som matchen!

Vi siktar istället på det finska hockeyslutspelet, där jag tror mig ha hittat ett vettigt drag!

JYP – KalPa
Mitt tips: 1:a
Insats: 6/10 units

Motivering;
Ja, då drar äntligen det finska slutspelet i ishockey igång, och vi sneglar nu på semifinalsspelet! JYP hade problem mot uppstickaren TPS som bjöd upp till kamp! Seriesegrarna JYP gjorde i allafall vad de skulle, slog ut TPS och avancerade till semifinal. Nu ställs de inför en tuff matchserie mot KalPa, en ganska likvärdig motståndare. KalPa avancerade genom att slå ut HPK i kvartsfinalen i en jämn matchserie.

Hemmalaget;
JYP vann serien i SM-Liiga i år, och det med bravur! Med en målskillnad på +56 imponerade man verkligen, och siktet är självklart inställt på guld. Med spelare som Jarkko Immonen och Toumas Philman i laget som ständigt producerar framåt så har man seriens giftigaste anfall. Defensivt sett ser det även där riktigt starkt ut, ett komplett lag helt enkelt. Hemma är laget urstarkt!

Bortalaget;
KalPa gjorde en helt godkänd säsong, man slutade på 6:e-plats i serien, men underskatta dem inte för det, då det endast skiljde 3 poäng upp till andraplaceringen. Man har en bred trupp, men saknar samma spetsar som JYP har i sina led. Man gick en jämn serie mot HPK (andraplacerade i serien) som man vann och därmed avancerade. Borta är laget ojämnt, då man blandar och ger toppresultat med bottennapp.

Statistik;
JYP inledde slutspelet med att förlora de första två hemmamatcherna mot tiondeplacerade TPS Åbo. Man är en gigant hemma. Man har alltid haft ett övertag mot KalPa, där man vunnit 4 av de 5 senaste mötena lagen emellan. Det är lite svårt att bedömma formkurvor, då båda spelade i jämna matchserier i kvartsfinalerna.

Sammanfattning;

Jag tror att JYP vinner främst på grund av sin spetskompetens och hemmastyrka! Även historiken talar emot KalPa, då JYP har ett starkt facit vad gäller inbördes möten. Jag slänger in en peng på 1:an, men håller dock insatsen nere en aning!

Warberg – Falun

Vill hojta ut en stor varning i matchen mellan storfavoriten Warberg och uppstickaren Falun i den femte och avgörande kvartsfinalen i innebandy! Har nyligen fått nys om att Warberg kan komma att sakna fyra landslagsspelare, varav dessa bl.a. superviktige målvakten Sjögren som har en sträckning. Även lagets stjärna Magnus Svensson är osäker till spel, detta ökar genast Faluns chanser!

Bättre spellycka idag!

/Blixt