Vad hände egentligen igår med Göteborg? Häcken hade fortfarande inte gjort mål efter 2 matcher, tung forwardsförlust och allting, verkligen allting, talar för IFK! Vad hände då? Jo, 4-1 vann Gulsvart med… Skräll? Givetvis. Finner inga ord. Ingen, verkligen ingen, gav Häcken mer än 5 %’s vinstchans. Se, vad fel ute man kan vara!
Maxinsatsen på Arsenal däremot satt klockrent! 3-0, och min analys var inte alls fel ute. (Nasri, Cesc Fabregas och Theo Walcott på mitten offensivt, Adebayor och Van Persie framför dessa.) Precis dessa jag skrev om i analysen av Arsenals positiva läge att ställa upp ett slagkraftigt lag.

Idag blir det tyvärr aningen kortare analyser, då skolarbete återigen fyller min vardag. Men som alltid har jag alltid begrundat spelläget noga och synat spelet ut i sömmarna. Allsvenskan, landskamper i hockey och NHL är väl det som är spelbart för min del.

Helsingborg – Hammarby
Mitt Tips: 1:a
Insats: 5/10

Motivering;
Helsingborg har sågats av en del, hyllats av en del. Hittills har man förnöjt den senare nämnda delen, då man har inlett säsongen med två raka segrar. 1-0 hemma mot IFK i premiären är ett starkt kort, sedan gjorde man precis som man skulle borta mot GAIS, och vann komfortabelt med 4-1. Truppen ser vass ut, och hemma är man kännbart starka från fjolårets säsong, då få poäng tappades just på hemmagräset.

Hammarby är bara skuggan av det slagkraftiga lag man en gång hade. Zengin har gått, Paulinho likaså, även Eguren och Petter Andersson. Detta lämnar en Charlie Davies som får bära hela Bajen på sina axlar i år. Nej, Hammarby är inte ett av lagen som kommer vara med i kampen om guld, jag är tveksam till om man ens kommer att klara av att hålla sig på den övre halvan i tabellen. Borta är man svaga. Trots poäng mot Elfsborg i premiären (1-1) så har man svårt på resande fot. 100 % avslut i mål i Borås i allafall, man förlorade skotten med 13-1.

Ettan ser grymt vettig ut, speciellt då lite historikdykande visar att man inte vunnit borta mot HIF sedan 2002? Spelas i vilket fall som helst…

Finland – Ryssland
Mitt Tips: 2:a
Insats: 7/10

Motivering;
Träningsmatch är alltid träningsmatch, men kan inte hålla fingrarna borta från att spela Ryssland här. Man besitter en så pass hög truppkvalitét om man jämför med motståndet idag, Finland. En fart som bara Kanada kan matcha och en teknik som ingen kan toppa.

Nej, jag håller det kort här, dels på grund av att jag måste studera nu, men också för att ord om klasskillnaden och överlägsenheten är överflödiga! Tvåan ger ett skapligt odds på uppåt dubbla degen, jag lirar!

God spellycka i afton!

/Blixt