Då var jag äntligen tillbaka igen efter ett par dagars frånvaro p.g.a studier. Idag har vi ett saftigt utbud i våra händer, inte minst med tanke på Stanley Cup-slutspelet som inleds i natt med ett par riktigt fina matcher. Dessutom finns Allsvensk fotboll och Champions League-fotboll på speltablån… Jag har ett par vassa tips att dela med mig av, se nedan!

Häcken – IFK Göteborg
Mitt Tips: 2:a
Insats: 8/10

Motivering;
Göteborg har inlett bra denna säsongen. Förlust första matchen borta mot Helsingborg med 0-1, detta trots att laget skapade mängder av målchanser, men bollen ville bara inte in. Senast blev det ändring, 6-0 hemma mot stockholmslaget Djurgården senast, och lagets självförtroendemätare måste vara utanför skalan för tillfället! Bra chans till en ny trea idag igen, då man spelar derbymatch mot nyuppkomna Häcken, som fortfarande är både poänglöst och mållöst i årets upplaga av Allsvenskan…

Hemmalaget;
Häcken såg ut att missa Allsvenskan i höstas, men med en mycket imponerande slutspurt så knep man en placering upp till finrummet igen. Succéanfallaren Daniel Larsson har dock lämnat truppen, ett blytungt tapp, och luckan är långt från fylld. Hittills har man spelat två matcher i serien, och torskat båda. Faktum är att man ännu inte gjort mål, 0-3 i målskillnad.

Idag väntar ett hett derby möte mot storebror IFK, ett möte där man måste vara på helspänn och alerta, inte minst i försvaret som kommer att få slita med Hysén, Wernbloom och Söder i afton… Laget är, som många vet, klasser sämre än IFK Göteborg, men med en perfekt dag, lite medvind och en rejäl nypa flyt så kan man störa målmaskinen.

Bortalaget;
IFK Göteborg inledde som sagt med en förlust i Skåne i premiären, trots mängder av chanser så ville bollen bara inte in. 0-1 i baken, och en tung resa hem för ”kexen”. Senast var det en revanschlusta utan dess like som slog till då man tog emot DIF på hemmagräset, 6-0! En urladdning som saknar motstycke, och bländande fotboll i 90 minuter var ett faktum för åskådare framför teven och på plats.

Idag möter man lillebror Häcken som åter finns i högstaserien efter en sejour nere i Superettan. Det blev dock kortvarigt, och nu är de åter. Anfallet har fortfarande inte nätat i år, och det ska Karl Svensson och Bjärsmyr se till att den sviten inte bryts. Jag tror att de lyckas, ett tamt Häckenanfall som kommer att få jaga boll på egen halva större delen av matchen när IFK storspelar.

Statistik;
50 % vinster i år för Göteborg. En förlust, en vinst. Kommer nästa vinst idag? Formkurva finns ingen, inte än, men den kan vara på väg. På dessa två matcher spelade hittills har man 6-1 i målskillnad, det imponerar…

Häcken har en läsbar formkurva idag, till skillnad från IFK. Man har en negativ sådan, två raka förluster, inga gjorda mål… Idag ser läget inte ljusare ut. blir det att kopiera/klistra in denna statistik-ruta nästa gång Häcken spelar, och endast ändra siffran för antalet matcher?

Sammanfattning;
IFK Göteborg är utsedda till det lag som på ensam hand är det enda lag som kan utmana Elfsborg om favoritstämpeln. Ett imponerande anfall, ett imponeranade försvar. Inga brister än, och idag ska man vinna det heta derbyt mot ett underlägset och offensivt klent Häcken. Enda risken för förlust skulle vara en avdankad 0-0 -match, men med derbykänslor i luften blåser dessa dåliga vibbar bort med västkustens vårbris. Tvåan spelas tungt!

(Kan även testas med hcp -1 till ett imponerande odds på runt 2,65 ggr pengarna, spelvärde!)


Arsenal – Villareal
Mitt Tips: 1:a
Insats: 10/10

Motivering;
Idag avgörs denna kvartsfinal i Champions League. Blir det ett ungt men spelskickligt och tekniskt Arsenal eller får vi med oss ett andra spanskt lag till semi? Villareal har gjort det bra hittills i turneringen. Man är nu i kvartsfinal, och är nu längre än vad köpelaget Real Madrid lyckades placera sig… Ikväll drabbas dessa båda lag samman, här är min analys;

Hemmalaget;
Äntligen, säger Wenger med ett leende på läpparna. Han har nu en full trupp till sitt förfogande att trixa bäst han vill med. Ska vi gissa offensiva uppställningar? Det gör vi. Kanterna kommer ikväll att vara Englands version av Autobahn, där Nasri och Theo Walcott kommer att springa ändlöst i en makalös hastighet som ingen kan stoppa. I mitten kommer Cesc Fabregas, som är tillbaka från skada och i en sjukt bra form, att få yta och ta initiativ att slå långa öppnande bollar som ställer anfallarna rena med målvakten. Vilka är det som ska ta emot och förvalta Fabregas’ passningar då? Jo, självklart stekhete Adebayor, som är i sitt livs form. 7 mål de 9 senaste matcherna säger mycket. Bredvid honom har vi två alternativ… En het, snabb och extremt bollsäker striker från Holland vid namn Robin Van Persie, eller en dansk Crouch-kopia som snubblar bollen framför sig och gör allt annat än mål? Enkelt val… Holländaren Van Persie spelar ikväll… Vilken uppställning va?

Hemma är man urstarka, en form har man också som imponerar stort. Jag skulle vilja påstå att om två-tre år och med ett bättre försvar så är man ett bättre lag än United när de är som bäst, det säger mycket.

Bortalaget;
Villareal har faktorer som talar emot sig på flera fronter i afton. Tyngst väger nog skadan på kapten Senna, som gjorde spanjorernas enda mål senast hemma mot just Arsenal. Utan honom har man en tveksam defensiv och luckor framför backarna som han tidigare täckte upp kommer att finnas, var så säkra! Även strikern Santi Cazorla saknas, en målfarlig spelare som gör vad han ska i normala fall då han spelar, nämligen mål. Tunga avbräck. Lägg därtill också att man är klena på bortagräs, så säger det mycket om vad jag tippar för utgång av matchen…

Sammanfattning;
Jag tror att ett fullt ordinarie Arsenal kommer att bjuda publiken på en riktigt bra match där man spelar en bländande offensiv fotboll mot en skadeskjuten Kanariefågel (Villareals gula dresser syftar jag på). Ettan känns bra, och spelas definitivt!

(Handicap även här, känns vettigt? Mycket!)

Där har ni mina vinnardrag, håll till godo!
God spellycka,
/Blixt