Ja, vi vände på pannkakan efter den oturliga premiären och prickade matchen mellan JYP och KalPa klockrent! Hemmalaget vann komfortabelt med 3-0, och det innebär att ni som ryggade inkasserade ett par slantar. Warberg vann trots allt i innebandyn, men inget jag vågade röra med tanke på vad som beryktades gällande skadeläget…

Idag, fredag, bjuds det främst på Kvalseriehockey då serien nu vänder. Utöver detta finner vi ett stort antal matcher i andra- och tredjedivisionerna inom engelsk och fransk fotboll, inget som jag rör då jag verkligen har noll koll inom dessa områden. Hockeyn känns bättre, och jag tror mig ha hittat ett vettigt vinstdrag!

Rögle BK – Södertälje SK
Mitt Tips: 1:a
Insats: 7,5/10

Motivering;
Nu, precis som i onsdags, möts dessa nedflyttade lag från Elitserien. I onsdags spelades matchen uppe i Södertälje, och den slutade, efter en trenolla i sista perioden från skåningarna, med 2-4. Jag såg delar av matchen på TV, och jag var imponerad av båda lagen! Det här blir jämnt, mycket jämnt! Det är just dessa båda lag som är de hetaste lagen att avancera tillbaka till Elitserien till nästa säsong. Rögle ligger, i och med vinsten senast, etta i tabellen med 14 poäng, tre pinnar före Södertälje på andraplatsen.

Hemmalaget;
Rögle har hittills gjort det mycket bra i Kvalserien! Efter en tveksam inledande match borta mot Växjö, där man dock vann efter straffavgörande, har man nu fått vind i seglen och har bortsett från poängtappet i premiäromgången tagit full pott! Man kom från Elitserien, där man gjorde en fullt godkänd säsong. Efter att ha överraskat rejält i den första halvan av serien sjönk man sedan som ett blysänke genom tabellen, och hamnade på 11:e-platsen.

Hemma är laget urstarkt! Man har snuvat många av de stora lagen i Elitserien på poäng i Ängelholm. Fansen lyfter fram sitt lag och visar sitt fulla stöd genom hela matcherna, vilket även avspeglar sig ute på banan! Man spelar utan respekt med fart och fläkt i sitt spel, och man vågar även att gå rakt på mål istället för att stå och ”dutta” vid sargen! Påminner lite av den kanadensiska hockey som tvillingarna Abbott kom ifrån.

Ja just, tvillingarna Abbott! Chris och Cam, vilken duo! De körde åttor runt de största av Elitseriens backar och var båda med i toppen av den interna poängligan. Med andra kvalitéspelare som Kenny Jönsson och Matthias Porseland på backpositioner och med Nihlstorp som prickat en formtopp i mål vid ett perfekt tillfälle har man en stark trupp!

Bortalaget;
Södertälje gjorde en riktig fiaskosäsong i Elitserien! Man var i en klass för sig… i botten av tabellen! Man var aldrig riktigt i närheten att lämna sin sistaplacering, trots att man hade varit tippade att i allafall gå till slutspel. Nu är man där man är, i Kvalserien, och siktet är givetvis inställt på att ta klivet tillbaka upp i finrummet! Det ser just nu ljust ut, man ligger tvåa i serien efter att hälften är avklarat. Huvudkonkurrenterna ligger pyrt till, då AIK och Leksand båda åkt på torsk mot Växjö. Ja, just nu är det Växjö som är det största hotet…

Laget har kapacitet att spela i Elitserien! Med finesslirare som Klasen, Videll och Umicevic tillsammans med spelskickliga backar som Kollar och inte minst Benoit har man en klart godkänd trupp. Målvakten Henrik Karlsson kom från Malmö under spelarflykten, och har imponerat. En stabil målvakt som gör precis vad han ska utan att krångla till det.

Statistik;
Rögle har som sagt inte tappat poäng sedan premiären mot Växjö, och har därmed 5 raka segrar om man räknar med straffvinsten mot just Växjö. 4 raka vinster under ordinarie tid, en av dem kom, senast, borta mot Södertälje. Hemma är man som alltid starka.

Södertälje inledde med tre raka segrar under ordinarie tid, följde upp med en vinst i Sudden death hemma mot Västerås och förlorade senast hemma mot Rögle med 4-2. Formen har dalat lite, men är ändå inte i botten. Man har en hög kapacitet. Borta brukar man dock ha stora problem.

Sammanfattning;
Jag väljer att spela på hemmastarka Rögle i denna matchen. De har en Elitserieduglig spelartrupp och världens kanske idag hetaste tvillingpar i bröderna Abbott, som ständigt producerar. Lägg därtill ett sjukt tryck i Ängelholm under matchtid då halva byn(?) är på besök för att lyfta fram sitt lag! Nej, jag tror inte att Södertälje har mycket att hämta nere i skåne, hemmavinsten spelas!

Leksand vågar jag inte röra för allt i världen, då de helt oväntat kan bjuda på kalasfloppar utan dess like. Även matchen mellan AIK – Växjö är Kenospel på, det kan gå precis hur-som-helst! Lakers vann ju senast hemma med 7-3. Nej, Rögle blir kvällens enda spel…

God spellycka!

/Blixt