Janne Andersson har ett dubbelmöte som är det viktigaste i karriären. Laget som inte missat ett VM sedan 1958 måste besegras och först ut är ett högintressant möte på Friends Arena. Gli Azzuri är stora favoriter men det finns en hel del som ändå talar för en svensk seger på Friends Arena under fredagen.

Italiens landslag har mått bättre och guldmedaljörerna från VM 2006 hackade en hel del i kvalet. Visst stod Spanien för motståndet i ena matchen men 0-3 är inte värdigt ett italienskt fotbollslandslag. Dessutom blev det 1-1 hemma mot Makedonien vilket absolut var en oerhörd besvikelse för landet.

Friska svenska vindar

Sverige kommer från gladare vindar även om det blev förlust mot Holland i senaste matchen med klara 2-0. Trots detta kunde blågult komfortabelt ta andraplatsen i kvalgruppen eftersom målskillnaden var klasser bättre än Hollands. Under VM-kvalet spelade det svenska fotbollslandslaget stundtals bländande fotboll och laget gick obesegrade på hemmaplan under hela mästerskapet. Bland annat besegrades Frankrike med 2-1 och den enda andra matchen som Sverige släppte in mål på Friends var i premiären mot Holland som slutade 1-1.

Hämta Bonus

Italien är naturligtvis ganska stora favoriter att ta sig till VM men Emil Forsberg och grabbarna verkar mer än taggade på att sätta käppar i hjulet. Frågan är dock hur formen är hos våra svenska storstjärnor när Forsberg inte nått upp i samma nivå som förra säsongen och Victor Lindelöf haft en mardrömsstart i Manchester United.

Italien har dock ett svagare landslag än på många år och den tidigare så stabila backlinjen har börjat svikta. Marcus Berg och Toivonen kommer få mycket ytor och många chanser till att göra mål.

Boostade odds hos Betfair

Även om Sverige inte är favoriter till segern finns det en stor möjlighet att så blir fallet ändå. Trots detta har Betfair boostat oddsen upp till otroliga 10.0 gånger pengarna på svensk seger. Detta gäller till alla nya kunder och ger dig en galen start i ditt bettande hos spelbolaget. Bli medlem på direkten för att ta del av erbjudandet.

Betfair