Sverige har fått en helt makalös start under den första veckan av Olympiska Vinterspelen och har redan dubblat guldskörden från 2014 med fyra guld. Charlotte Kalla började mästerskapet med att ta guld direkt i Skiathlon och kanske var det exakt den raketstarten som den svenska OS-truppen behövde. För i sprinten blev det guld igen när Stina Nilsson tog hem guldet i sprint.

Skidskyttelandslaget har även de imponerat mot alla odds. Studioprofilen och den gamla skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg sa att Sverige ska vara glada om vi når topp 10 i något lopp i skidskytte. Efter några lopp har 1 guld och 1 silver i distansen. OS-debutanten Sebastian Samuelsson blev ”Silver-Sebbe” med hela svenska folket när han mot alla odds tog hem silvret på jaktstarten i sitt första OS-lopp. I skidskyttet har vi även fått en ny svensk drottning i form av Hanna Öberg. 22-åringen gjorde ett bra debutlopp med en sjundeplats i jaktstarten och därefter en femteplats i sprinten. När det sedan var dags för Hannas tredje lopp gick hon rent och stod för en fantastisk åkning och när konkurrent efter konkurrent sköt bort sig kunde vår nya svenska drottning ta hem OS-guldet.

Fyra guld på mindre än en vecka

Succén har bara fortsatt på andra plan också och tidigt i morse vaknade det svenska folket upp med ytterligare en guldmedalj. Denna gången var det även skidor fast istället för längdskidor var det utförsåkning och slalom som stod på schemat. Frida Hansdotter var inget guldhopp direkt men under natten svensk tid åkte hon som en gudinna och kunde säkra Sveriges fjärde OS-Guld.

Även i Curlingen har både herrarna och damerna sätt otroligt starka ut med idéel segrar under OS. Damerna har redan hunnit besegra guldfavoriten Kanada och dessutom USA och herrarna med fanbäraren Hedin i spetsen har sett väldigt starka ut och segern mot Danmark var inget snack. Sverige har fina traditioner av Curling där bland annat Anette Norberg tagit hem 2 OS-guld i Turin 2006 och Vancouver 2010.

Hämta Bonus

Turin är det svenska vinterspel som har varit det mest framgångsrika i modern tid när Sverige tog hela sju guld. Frågan är om 2018 i Pyoengchang blir ännu bättre. Mycket talar för det då det finns mängder av stora medaljhopp kvar. Bland annat stafetterna i både längdskidor och skidskytte, på herrsidan och damsidan, lär resultera i medaljer och dessutom talar allt för att curlingmedaljerna också trillar in.

OS-hockeyn brukar också vara väldigt populär i de svenska stugorna och för första gången sedan 1994 är det ett Hockey-OS utan stjärnorna från världens bästa hockeyliga NHL. Tyvärr för alla utom B-selekteringen av spelarnas del, innebär det att Sveriges lag försvagas rejält men som tur är finns det en del talang i SHL och KHL också. Med tanke på saknaden av NHL-spelare talar allt för att Ryssland vinner guldet då deras landslagsmän i största hand spelar i lokala KHL. Visst saknas stjärnor som Ovetjkin och Malkin men laget försvagas inte i närheten av lika mycket som Sverige, Canada, USA och Finland gör.

Tre kronor bör ha bra minnen från OS utan NHL-spelare då vi faktiskt tog guld när det begav sig senast. Alla minns (eller har sätt) Foppas sjuka straff som blev frimärke eller Tommy Salos räddning när han snubblar på skridskosnöret. OS-guld blev det i alla fall och nu är det dags att återupprepa succén från 1994.

Spela på OS hos Bethard

Vill du spela på våra svenska guldhopp är det dags att göra det hos Bethard. Spelbolaget älskar OS och har högst odds på mästerskapet i de flesta tävlingar och lopp. Vill du ha en spelupplevelse som maximerar OS är Bethard verkligen ett bra alternativ. Bli medlem idag och ta emot en unik välkomstbonus på 100% upp till 1400 kronor. Vi vågar säga att du inte kommer ångra dig!

BetHard