logotypDen 25 maj avgörs det på Wembley Stadium. Bayer München mot Dortmund är på förhand en oväntad final och frågan är om resultatet i matchen kommer inordna sig i mönstret eller bli en ny överraskning. Läs vidare om du vill matas med statistik.

Sedan Europacupen blev Champions League har 20 finaler spelats och inte sällan har det sista avgörandet karaktäriserats av en hel del försiktighet och en taktik där lagen snarare bevakar varandra i stället för att gå på attack.

Att det vanligaste resultatet från dessa finaler är 1-1 är därför inte förvånande. Målsnittet för dessa finaler är också lågt: 2,55 mål. Det kan jämföras med målsnittet för denna upplaga av Champions League som fram tills finalen uppvisar ett målsnitt på 2,94 mål.

Vad som talar emot en målsnål match är att de inblandade lagen har producerat mängder av mål så här långt i turneringen. Bayer München som lag har gjort 2,41 mål per match i detta Champions League och för Dortmund är motsvarande snitt 1,91.

Finalen är dock inget dubbelmöte och lagen vet att insläppta mål är långt mycket värre när allt ska avgöras under en kväll.

0-0 och pengarna tillbaka på bet365

Spelsajten bet365 erbjuder än en gång pengarna tillbaka på 0-0. ”Placera ett spel före match på Rätt resultat, Halvtid/Fulltid eller Scorecast på valfri fotbollsmatch så betalar vi tillbaka insatsen om matchen slutar 0-0 på dessa marknader!”, lyder deras kampanj.