ComeOn VM-reporterDet finns jobb som är tuffa och påfrestande och så finns det jobb som väl egentligen inte kan betraktas som jobb över huvud taget, utan mer som betalda semestrar. ComeOn har precis skapat två utmärkta exempel på de sistnämnda. I kampanjen Sveriges schysstaste jobb finns två jobb som reporter/fotograf i Brasilien i potten. Regeringen Reinfeldt är nog mycket stolt!

Arbetet som VM-reporter är faktiskt ett riktigt jobb, där ComeOn betalar vinnarna (det är två personer som får äran att bevaka fotbolls-VM på plats), marknadsmässig lön mot att de rapporterar om sina upplevelser på ComeOns egen VM-blogg och i dagstidningen Metro, antingen genom att skriva reportage/artiklar eller att fotografera. Den ena platsen går till en skribent medan den andra går till en fotograf.

Skicka in ansökan med CV

Att kampanjen är lite unik märks inte minst genom att ComeOn har skrivit ihop en platsannons och att du för att komma ifråga för en av de två platserna måste ladda upp ett CV.

I ”platsannonsen” finns några krav på dig som sökande. Du ska bland annat ha goda kunskaper i engelska, vara bra på att uttrycka dig väl i skrift, alternativt vara en duktig fotograf, samt kunna vara ledig under VM. Det sistnämnda kanske inte är det mest betungande kravet!

Det ComeOn erbjuder är (förutom att jobbet helt klart är Sveriges schysstaste!):

  • Heltidslön mellan 10 juni-15 juli
  • Alla kostnader för resor och boende betalda
  • Matchbiljetter

Sista ansökningsdag är den 29 april så det är bara att sätta igång att fila på din CV. Att notera är att det inte krävs några formella meriter, såsom exempelvis högskoleutbildningar, för att söka. Det är viktigare att du är fotbollstokig och har ett stort intresse att skriva/fotografera.