VM V75Det är åter dags att slipa på spelformen och kasta sig över allt vad startlistor, värmningsrapporter, väderleksrapporter och banstatusar heter. Det är nämligen dags för en ny upplaga av VM i V75. Evig ära och berömmelse står på spel (och 250 000 kronor i kontanter!). Förra året blev det en man från Österrike som lyckades bäst med sina tips och som därmed blev världsmästare, men det här året ska vi väl få en svensk vinnare?

Kval och finalspel

Som vanligt inleds VM i V75 med kvalspel över sex stycken V75-omgångar. Uppgiften är att lämna in minst ett system à 192 rader (96 kr) per omgång. Det är de fem bästa omgångarna som räknas, så om du skulle råka ut för ett riktigt bottennapp får du alltså räkna bort den omgången.

I kvalet är det antalet rätt som är den primära parametern. Om flera spelare skulle landa på exakt samma antal rätt är det 1) antal system med 7 rätt, 2) antal korrekta spikar, 3) högsta oddset på en korrekt spik som används för att bestämma rankingen.

Finalen spelas i Stockholm och det är de nio spelare som toppar rankingen efter omgång 6, de sex spelare som vinner respektive etapp samt en internationell deltagare som får göra upp om prispengarna.

Omgångarna i V75-VM

V75-omgångarna som ingår i årets VM-tävling är sex till antalet och de körs mellan den 31 oktober och den 5 november. Viktigt att notera är att omgångarna på söndagarna den 8 november och 29 november inte ingår i tävlingen.

31 oktober – Bergsåker
7 november – Eskilstuna
14 november – Solvalla
21 november – Bjerke/Oslo
28 november – Jägersro
5 december – Romme

Ingen lagtävling i år

Lite snopet är att ATG den här gången inte kommer att arrangera en lagtävling. Denna har varit mycket uppskattad tidigare år så det är märkligt att den inte finns med på programmet. En smärre kritikstorm är att vänta och en inte alltför vild gissning är att lagtävlingen kommer att vara tillbaka vid VM i V75 2016.

Prislistan

Sist men inte minst ska vi kika lite på prislistan. Förstapriset är 250 000 kr i rena kontanter. Den spelare som plockar silvret får inkassera 75 000 kr medan tredjepristagaren får 50 000 kr. Det finns även 10 000 kr att kämpa om varje vecka och ATG har dessutom lagt 10 000 kr i potten för de spelare som deltar i klassen U28 (födda 1987 eller senare).