Det svenske pokerproffset Chris Björin har klättrat ännu högre på den prestigefulla listan Power Rankings och befinner sig nu på sjätte plats. Det vara bara cirka en månad sedan Björing gjorde entré på topp-tio, men hans framgång i olika turneringar på senare tid har nu renderat honom ytterligare en puff uppåt.

Power Rankins är en lista där pokerspelare graderas efter turneringsprestationer. Den sammanställs av det sport- och spelinriktade mediaföretaget ESPN och pokertidningen Bluff Magazine. Det är bara resultaten från ett antal utvalda turneringar som räknas, och man får bara tillgodoräkna sig placeringar som skett under året samt föregående år. De placeringar som härrör till föregående viktas dessutom ned till hälften, för att garantera att listan består av spelare som är framgångsrika just nu – inte folk som lever på gamla meriter.

Bland de turneringar som ESPN och Bluff Poker tittar på när de sammanställer listan finner vi bland annat WPT, WSOP (inklusive WSOP Europe), PokerStars internationella tävlingar (inklusive EPT), och Aussie Millions.

Björing är den enda svensken bland de 100 översta namnen på listan.

Power Rankings
1. Jason Mercier
2. Eric Baldwin
3. Scott Clements
4. Sorel Mizzi
5. Michael Binger
6. Chris Bjorin
7. Daniel Alaei
8. James Van Alstyne
9. Soheil Shamseddin
10. Phil Ivey