Bingo är ett turspel och har inte samma komplexitet som till exempel poker, men det finns ändå vissa strategier man kan tillämpa för att öka sina vinstchanser när man spelar. Här tar vi en närmare titt på några smarta knep som kan hjälpa dig till mer lönsamt bingospel.

Val av bingospel

Precis som för många andra spel är spelval oerhört viktigt för den som vill bli en vinnande bingospelare. För att maximera dina vinstchanser bör du leta efter spel med så få spelare som möjligt. Deltagarantalet har börjat sjunka för traditionella bingohallar utanför internet så där kan man hitta en del bra spel samtidigt som man får en trevlig utekväll, men även för den som spelar bingo online finns det möjlighet att leta upp halvtomma bingospel, till exempel genom att lära sig när det är mest folk i bingorummen och undvika de tiderna.

Det givna problemet med den här strategin är förstås att många bingorum kopplar vinstens storlek till antalet spelare, så om du försöker öka dina vinstchanser genom att spela i halvtomma bingorum finns risken för att du samtidigt minskar hur mycket du kan vinna. Man bör dock tänka på att det är bättre att få många små vinster än att inte vinna något alls.

En strategi är att hålla utkik efter bingospel med fast jackpott, eftersom vinstsumman då vida överstiger vad spelarna bidragit med genom att köpa brickor. Du kan till exempel hitta ett bingospel med 2000 kr i jackpott där 100 spelare har betalat 5 kr var för att delta. 1500 kr av prispotten kommer alltså från bingoföretaget, inte från spelarnas insatser – en bra situation ur spelarnas synvinkel eftersom du har en chans på 100 att vinna men vinner 400 gånger din insats om du gör det!

Att hitta bingospel med gynnsamma odds är mycket enklare nuförtiden eftersom det finns så gott om bingosajter. Konkurrensen mellan sajterna är tuff, vilket gör att de bland annat tar till specialerbjudanden för att locka och behålla bingospelare.

Spela med flera bingobrickor

Ju fler bingobrickor du köper inför ett bingospel, desto större är chansen att du ska få bingo på någon av dem. Om det finns 50 brickor totalt och du har 25 av dem är din vinstchans 25 av 50, det vill säga 1 på 2.

När man spelar nätbingo är det mycket enkelt att spela på många brickor samtidigt eftersom så gott som alla bingosajter markerar rätt nummer på dina brickor automatiskt. Du behåller alltså inte stressa panikslaget mellan alla bingobrickor för att markera varje gång ett nytt nummer dras. Om du spelar i en traditionell bingohall utanför internet, spela aldrig fler bingobrickor än vad du kan hantera. Dina vinstchanser sjunker snabbt om du börjar missa nummer eller markera fel.

Spela många billigare omgångar snarare än få dyra

Det finns personer som hävdar att bingonummer, på grund av sannolikhetslagarna, bör dras i ett förhållandevis uniformt mönster. Ett grundläggande exempel på detta är att det bör dras ungefär lika många jämna som udda nummer under varje individuellt bingospel. Vidare bör det vara ungefär lika många dragna bollar som slutar på 1, på 2, på 3, och så vidare.
Om man tror på detta argument bör man stanna i spelet så länge som möjligt eftersom ens nummer måste dyka upp för eller senare enligt sannolikhetslagen. Så om du slår dig ned för att spela bingo för en viss summa pengar bör du enligt detta synsätt spela så många spel som möjligt med pengarna istället för att spela några få dyra omgångar. Ju fler spel du spelar, desto högre är chansen att dina nummer dyker upp.

Bingobonusar

En bra metod för att maximera sina bingovinster är att spela med en bingo bonus – dvs pengar som man inte behöver ta ur egen ficka. Dra nytta av de välkomstbonusar som de flesta bingorum delar ut så snart du har spelat lite grann för egna pengar hos dem. I vissa fall behöver man inte ens spela för egna pengar först – man får en fast summa direkt utan att behöva göra någon insättning och kan således spela gratis bingo men ändå vinna riktiga pengar!

Förhoppningsvis har du hittat några matnyttiga tips i denna artikel som kan maximera dina vinstchanser när du spelar bingo. Lycka till med bingospelandet och må bollarna vara med dig!