Har du någonsin undrat vad som händer bakom kulisserna på en bingosajt och hur den typiska bingospelaren ser ut? Här är en intervju med en typisk anställd på en populär bingosajt och en titt på vilka som gillar att spela där.

Intervju med en bingoanställd

Kan du berätta lite om dig själv och ge oss en kort genomgång av hur en vanlig dag ser ut?

Jag heter Holly och arbetar på sajten varje dag. Arbetet kan involvera allt från att skriva veckans nyhetsbrev till att vara värd för chattfrågesporten, prata med spelare på facebook eller att bestämma vilka fantastiska priser vi skall ge bort.

Vad är mest roligt med att jobba för en bingosajt?

Det är ett varierat jobb så det är svårt att svara – Jag älskar allt av det.

Spelar du själv bingo?

Jag älskar ett bra bingoparti men eftersom jag är så upptagen med jobbet så har jag inte alltid tid att spela! Jag skulle älska att vinna ett stort kontantpris.

Vad skulle du spendera pengarna på?

Jag skulle hoppa på första flyg någonstans där det är varmt, eller köpa massor av nya kläder.

Vad är den största vinstsumma som ni någonsin har betalat ut?

En av de största utbetalningarna var på strax över 500 000 kr som en lycklig spelare vann i ett av våra Joy Pot spel. Det var fantastiskt eftersom så mycket pengar kan förändra någons liv och spelaren var extatisk.

Kan du berätta lite om hur den typiska bingospelaren ser ut hos er?

Största delen av spelarna är kvinnor men vi har en del män i mixen också! Vi har spelare i alla åldrar på sajten, det är m.a.o. en fantastisk mix av människor. Jag tror att en av de saker spelarna älskar så mycket är att träffa riktiga vänner på sajten. Vi har t om haft två spelare som har gift sig efter att de träffats på sajten!

Vilka spelar bingo?

Traditionellt har bingo varit ett spel för gamla tanter, men det har definitivt ändrat sig! För tjugo år sedan var den genomsnittliga bingospelaren i mitten av 60 års ålder, men sedan dess har bingons popularitet exploderat genom populära online bingosajter och genomsnittsålder är nu 47 och sjunker allteftersom allt mer unga personer tillkommer.

Här är uppdelningen i åldergrupper baserat på information insamlad hos ett antal bingosajter:

18 – 24 år: 13.75%
25 – 34 år: 15.96%
35 – 49 år: 25.26%
50 – 54 år: 5.82%
55 – 64 år: 6.66%
65 år+: 2.96%

Statistiken gör det klart att bingo inte längre bara är ett spel för de äldre utan att mer unga människor har upptäckt hur roligt bingo kan vara, både online och offline.

En färsk undersökning visar att ca 3,5 miljoner människor spelar bingo i Storbritannien. Spelarna är ca 80% kvinnor och 20% män, men det skall noteras att innan onlinebingon var ca 90% av spelarna kvinnor så man kan se en klar ökning i andelen män som väljer att spela bingo.

Denna trend är trolig att fortsätta eftersom endast 40% av alla online bingospelare har spelat i mer än 5 år. Allt eftersom fler och fler spelare upptäcker online bingo så ändras synen på spelet.

Bingo som socialt media

Det är också intressant att notera att en undersökning kom fram till att en fjärdedel av alla bingospelare inte använder någon form av social media såsom facebook eller twitter, vilket innebär att dessa spelare förlitar sig på bingorummet för sitt sociala nätverkande.

Eftersom ungefär hälften av alla bingospelare spelar dagligen och eftersom spelet har en social aspekt så är det inte konstigt att mer och mer unga människor spelar bingo.

Många kändisar tros tycka om att spela bingo, gissningsvis av sociala skäl. Catherine Zeta-Jones hävdar att hon håller regelbundna bingopartyn. Robbie Williams, Russell Crowe och t.o.m. Barrack Obama sägs vara bingofans.