BingoLive är Svenska Spels bingohall på Internet. Svenska Spel är ett statligt företag och hjälper till att finansiera statens utgifter. Om du förlorar när du spelar BingoLive kan du alltså trösta dig med att du hjälper till att finansiera den allmänna välfärden.

Hos BingoLive kan du spela både multispel (mot andra spelare) och singelspel (ensamspel) och du har fyra olika bingosorter att välja mellan:

  • Klassisk bingo
  • Mönsterbingo
  • Variantbingo
  • Bingoturnering (det finns två varianter)

Du hittar mer detaljerad information om dessa fyra bingovarianter längre ned i den här artikeln.

Kortfattad information om Svenska Spels BingoLive

Adress: https://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=30
Spel direkt i webbläsaren: Ja
Spel i mobiltelefonen: Ja
Lägsta insats: 5 kronor
Chatt: Ja
Chattvärdar: Ja
Bingoradio: Ja, med sju stationer
Långsiktig återbetalningsgrad för multispel: 50% inklusive jackpott
Långsiktig återbetalningsgrad för singelspel: 50-55% inklusive jackpott

Bakgrund

Svenska Spel erbjuder endast bingospel på Internet, inte i bingohallar eller via spelombud. År 2007 öppnade Svenska Spel en traditionell bingohall och hade då som mål att ta över ett sjuttiotal bingohallar runt om i Sverige. År 2009 avbröts dock satsningen på traditionella bingohallar och man övergick till att endast erbjuda bingo på nätet.

Multispel & Singelspel

Multispel innebär att du spelar bingo mot andra spelare, precis som i en traditionell bingohall. Det gäller att få bingo innan någon annan hinner före. Hos Svenska Spel BingoLive påverkas vinstpotten av hur många brickor som säljs. Deltar du i en populär bingoomgång har du alltså chans att vinna betydligt mer pengar än i en omgång där bara ett fåtal brickor är i spel. För att spelet över huvud taget ska sätta igång måste tillräckligt mycket pengar ha kommit in via brickförsäljningen.

Singelspel innebär att du spelar själv, oberoende av andra. Vinstsumman är fast och du behöver aldrig vänta på att tillräckligt många brickor ska säljas.

Hos Svenska Spels BingoLive är alla multispel i bingolistan skrivna med blå text medan singelspelen är skriva i grönt.

Klassisk bingo hos BingoLive

I den här varianten spelar du med en bricka bestående av 5×5 nummer. Normalt krävs vågrät eller lodrät bingo för att vinna, men det finns spel som har andra regler så det är en bra idé att kontrollera vad som gäller innan man sätter igång. Klassisk bingo hos BingoLive tar cirka 3 minuter per omgång.

Mönsterbingo hos BingoLive

Precis som klassisk bingo använder sig mönsterbingo av en bricka med 5×5 nummer hos BingoLive. Istället för vågrät eller lodrät linje gäller det dock att markera att visst mönster som anges på brickan. Det kan till exempel vara en figur eller en siffra. Oftast består mönstret av fler rutor än fem, så mönsterbingo brukar till skillnad från klassisk bingo inte vara över inom 3 minuter.

Variantbingo hos BingoLive

Variantbingon hos BingoLive använder sig av en riktigt stor bricka: 3×25 nummer. Här finns alltså hela 75 nummer och spelet pågår under betydligt längre tid än de två ovanstående typerna, så det här passar dig som gärna drar ut lite på spelupplevelsen.

Variantbingon har fem deldragningar som alla har priser att dela ut.

  1. Få en rad
  2. Få två vågräta rader inom samma fyrkant
  3. Få tre vågräta rader inom samma fyrkant
  4. Få fyra vågräta rader inom samma fyrkant
  5. Få fem vågräta rader inom samma fyrkant

Om du vinner omgång fem innan ett visst antal nummer har hunnit ropas ut vinner du jackpotten.

BingoLives turneringar

Hos BingoLive kan du spela två typer av bingoturneringar. Första sorten börjar med ett grundspel, och om du vinner grundspelet får du förutom vinstpengarna även en bricka till slutspelet. I slutspelet deltar alltså endast personer som spelat sig dit, det går inte att köpa in sig direkt.

Andra sortens turneringsspel kallas för Stegen och består av tre steg. Den som vinner första steget får en del av prispotten och går vidare till andra steget med den vinnande brickan. Övriga spelare har chans att gå vidare till andra steget genom att få bingo när de särskilda extrabollarna dras. Under andra steget upprepas denna procedur. Om du går vidare till tredje steget och är den första att få bingo där kan du vinna rejält med pengar.

Recension

BingoLive har ett stort utbud av spel och vilka spel som finns tillgängliga för tillfället kan du enkelt kontrollera genom att ta en titt på listan till vänster i bingoavdelningen. I listan hittar du info om speltyp, brickkostnad och hur stor eventuell jackpott är. Listan uppdateras kontinuerligt.

Återbetalningsgraden (hur stor del av intäkterna som går tillbaka till spelarna) är inte så hög hos BingoLive, vare sig för multispel eller singelspel, men det beror på att Svensk Spel istället för att ge tillbaka pengar till spelarna ger dem till svenska staten för att finansiera allmännyttiga ändamål. Återbetalningsgraden för multispelen ligger på 50% över tid (inklusive jackpottar) medan utbetalningsgraden för singelspel varierar mellan 50 och 55% över tid (inklusive jackpottar).

För dig som gillar det sociala med att spela bingo finns en bingochatt där man kan småprata med övriga spelare, och Svenska Spel har utsett bingovärdar som ser till att chattrummen hålls trivsamma. För att förhöja spelupplevelsen kan du slå på BingLives egen webbradio. Det finns sju olika kanaler att välja mellan och du kan till exempel lyssna på populära hits från 1970- och 1980-talet.

Spel från Svenska Spel/bingolive. Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se